Heeft u opeens veel geld nodig? Bijvoorbeeld omdat u onverwachts met een flinke kostenpost te maken krijgt? Leen dan geld bij een relatief onbekende kredietverstrekker. Vaak bieden onbekende instanties betere rentetarieven dan de vertrouwde namen in België. We raden u aan om een persoonlijke lening af te sluiten voor aankopen met een lange levensduur, zoals een nieuwe auto of een renovatie aan uw woning. Persoonlijke leningen kan u online afsluiten. Dit krediet kent maar weinig formaliteiten. Zo hoeft u vaak niet eens facturen te overleggen. We vertellen u hieronder waarom geld lenen bij relatief onbekende kredietverschaffers vaak goedkoper is dan geld lenen bij een vertrouwde bank of geldverstrekker.
BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Kleine lening is het meest voordelig bij relatief onbekende CreditVite

Wie een kleine lening van €1.000 wil afsluiten, die is niet het goedkoopste uit bij bekende banken en geldverstrekkers zoals Beobank en Cetelem, maar die leent goedkoper bij CreditVite en Kredietpartner. Voor kleine leningen liggen de rentetarieven altijd hoger. Bij welke geldverstrekker u deze ook afsluit. Maar bij CreditVite betaalt u maximaal 9.99% rente. Zij komen als onbekende kredietverstrekker als goedkoopste uit de test!

Persoonlijke lening van €5.000 het goedkoopste bij Beobank

De hoogte van een lening bepaald voor een belangrijk deel ook het rentetarief die berekend wordt. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat u voor een klein leenbedrag van €5.000 op dit moment wél het goedkoopste uit bent bij een bekende naam: Beobank. Dit is dan ook de enige vertrouwde leenbank die voor een dergelijk geldbedrag met de beste aanbieding komt. Zij hanteren een rentetarief van 4.99%. Per maand lost u 149,58 euro af. De looptijd van de lening voor dit rentetarief is 36 maanden. Met een tarief van 5,19% is vervolgens Mozzeno de goedkoopste aanbieder, als u €5.000 zou lenen.

€10.000 goedkoop lenen bij minder bekende aanbieder DHB

Neemt u een krediet op van €10.000? Dan bent u bij Cetelem met een rente van 4,95% momenteel het goedkoopste uit. De looptijd is dan 42 maanden. Maandelijks lost u €259,31 af. Opvallend is dat een minder bekende geldverstrekker, DHB, Cetelem op de voet volgt. Bij hen leent u €10.000 met een rente van 5,25%.

Historisch lage rentes van persoonlijke leningen

Zoals u leest bieden bekende banken en andere kredietinstellingen echt niet altijd de beste rente. Vaak bent u goedkoper uit bij kleinere, relatief onbekende namen. Niettemin staan de rentes voor persoonlijke leningen bij iedereen historisch laag. Als u uw woning wilt verbouwen of een nieuwe auto wilt aanschaffen, dan is dit het beste moment om een lening af te sluiten. Want de rentes beginnen stilletjes aan weer te stijgen. Overigens kunt u het beste voor specifieke aankopen ook altijd een specifieke lening afsluiten.
BENL - Personal Loan - 728x90
Tip: Een specifieke lening voor specifieke doeleinden afsluiten
Veel geld kan u sowieso besparen als u geen algemene lening afsluit (bijvoorbeeld voor een verbouwing) maar een lening voor een specifiek leendoel (bijvoorbeeld een nieuwe auto).

Doorlopend krediet is duur vanwege zijn ‘soepelheid’

Een doorlopend krediet afsluiten heeft soms voordelen. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen hoe lang u over het aflossen doet. Eenmaal afgeloste bedragen mag u altijd weer opnemen. Maar deze voordelen hebben ook een keerpunt. Juist vanwege die flexibele eigenschappen, is dit een dure leenvorm. Met name bij kleine bedragen betaalt u een hoge rente.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be