Waarom de rente lening vergelijken ?

Wist je dat een lening ook een rente bevat. Een kostenpercentage dat jij moet betalen naast het terug te betalen kapitaal. Hoe hoog of laag die rente is hangt af van de soort lening en de duurtijd van de lening. Je kan makkelijk opzoeken hoe hoog de rente is door een lening simulatie uit te voeren. Die kan je via het internet doen of nog op de ouderwetse manier, via een bankkantoor. Welke je ook kiest, als je een lening wil aanvragen moet je gaan vergelijken. Dan kan je besparen op de rente of kosten die op een lening komt.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Als het gaat over leningen vergelijken, dan kan je dus via het internet op zoek gaan. Banken hebben allemaal zeer uitgebreide websites waar je naast informatie ook interactieve gedeeltes kan vinden. Daar kan je simulaties uitvoeren om een lening te berekenen. Het opzoeken van de maanlast van een lening en de kosten die erbovenop komen. Bijvoorbeeld een autolening of persoonlijke lening hebben een niet zo lange duurtijd, dus daar zullen de kosten wel bij meevallen. Een woonlening daar moet je de rente goed in de gaten houden want dat kan op een duurtijd van gemiddeld 25 jaar nogal oplopen.

Comfort loan NL Image Banner 840 x 150

Om te vergelijken zoek je dus enkele banken uit en klik je door naar hun websites. Een pagina over lening zijn snel te vinden en daar kan je een simulatie uitvoeren. Invoeren van het te ontlenen bedrag, duurtijd van de lening en indien nodig de soort lening. Een klik op de resultaat knop en je ziet al een bedrag verschijnen hoeveel de lening je zal kosten. Dat maandelijks bedrag is een deel kapitaal en een deel rente of kosten die de bank opstrijkt als inkomsten. Let dan goed op het percentage rente of JKP (jaarlijks kosten percentage). Hoe lager dat percentage is hoe minder kosten jij moet betalen op de lening. En dat moet de oefening zijn die je maakt bij het simuleren van een lening. Letten op de kosten en de laagste kosten kiezen als je de lening gaat aanvragen. Zo hou jij op het einde van de maand meer over in eigen zak.

BENL Image Banner 728 x 90 PAT - Dec. CTA 1

Banken zijn net als bedrijven op zoek naar winst. Als je informeert voor een dienst af te nemen in een bankkantoor, dan lijkt alles gratis te zijn. Informeren kost inderdaad niets bij een bank. Maar eens je een dienst hebt afgenomen dan zal je kosten moeten betalen. Een goed voorbeeld is de bankrekening, bancontact bankkaart en online banking. Iedereen heeft het, omdat we ons eigen geld willen beheren in onze eigen tijd. We hebben een betaalkaart nodig om in de winkel boodschappen te kunnen betalen. Maar op al die zaken betaal je rente of kosten. Banken moeten ook met elkaar de concurrentie aangaan en daar kan jij als consument voordeel uit halen. Kies voor de goedkoopste keuze en kies voor de bank met de laagste kosten. Een simulatie van op je computer neemt enkele seconden in beslag. Je kan zoveel banken uitkiezen om een simulatie uit te voeren als je zelf wenst, er zijn er ongeveer 30 in ons land, dus je kan daar zoveel of zo weinig tijd aan besteden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be