Snel geld lenen via het internet. Voor wie de tijd nog heeft meegemaakt voor de snelle internet verbindingen bestonden, moest nog naar een bankkantoor in de buurt voor al zijn bankzaken.

Je verloor er veel tijd mee, want iedereen stond aan te schuiven aan het loket. Niet zo leuk dus, zeker als je informatie wou over een lening. Dat vergt toch wel een persoonlijke aanpak, want niemand praat graag over financiële zaken met vreemden erbij. Tegenwoordig gaat alles via het internet en dus ook veel sneller.Je hoeft de deur niet meer uit te gaan om snel geld te lenen. Maar begin bij het begin, de eerste stap naar een lening is een simulatie. Elke bank heeft dit op hun website staan en is volledig gratis te gebruiken. Met zo een lening simulatie kan je kijken hoeveel de maandelijkse aflossing zal zijn voor een bepaald project. Je geeft een bedrag in dat je wenst te lenen, het aantal maanden waarop je wil afbetalen. In enkele seconden heb je dit gedaan en zie je een bedrag verschijnen. Dat bedrag is inclusief kosten, elke bank is wettelijk verplicht dit te vermelden op hun website.

Als je snel geld wil lenen dan kan dat vanaf de simulatie al starten. Ben je tevreden met de bank en de voorwaarden, dan kan je na de simulatie overgaan tot de aanvraag van de lening. Typ je naam, adres en andere gegevens in. Daarna komt je financiële situatie aan bod. Een bank wil weten hoeveel inkomsten je hebt en welke uitgaven er zijn. Vul dit nauwkeurig in, zo kan een bank een exacte berekening maken van je mogelijkheden. Voor inkomsten telt alles uit een beroep of zelfstandige activiteit. Voor uitgaven kunnen dat andere lening zijn, of alimentatie die je nog moet betalen.

Eens al die gegevens ingevuld zijn ben je nog niet volledig klaar. Je kan de aanvraag online doorsturen en vanaf dan is het wachten op antwoord van de bank. Indien zij akkoord gaan om de lening toe te staan, krijg je hier al snel bevestiging van. Ze sturen je een contract op en van zodra zij dit terug ontvangen, met je handtekening, gaat alles van start. Het geld komt op je rekening te staan en een maand later gaat de eerste aflossing van jou zichtrekening. Zo makkelijk kan het allemaal gaan. Er zijn zelfs banken die enkel via internet werken en gespecialiseerd zijn in dit soort praktijken.

Bij welke bank je de aanvraag wil doen is volledig naar eigen keuze. Wat wel je keuze kan beïnvloeden zijn de kosten die bij de lening komen. Je wil waarschijnlijk toch de lening met de laagste kosten, dus zoek naar een lening met het laagste JKP. Dit staat steeds vermeld bij een simulatie en verdere communicatie. Lees alles goed na voor je het contract zal ondertekenen.

Snel geld lenen is dus haalbaar, dankzij het internet. Aangezien je zelf alles kan doorsturen gaat dit snel vooruit en kan de bank je dossier ook binnen de kortste keren afhandelen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be