Zakelijke lening afsluiten? Dan heeft u in België volop keuze. Want er zijn meerdere soorten leningen waarvoor u kan kiezen. Doorgaans kiest de starter of bestaande onderneming voor een standaard bankkrediet. Dat is dus gewoon een zakelijke lening die men via de bank afsluit. Het voordeel daarvan: Als startende ondernemer of bestaand bedrijf is het mogelijk de rente af te trekken van de belasting. Een bankkrediet afsluiten is niet voor iedereen weggelegd.

Strenge eisen voor starters

Vooral de startende ondernemer moet aan een uitgebreid eisenpakket voldoen. Zo moeten zij een goed ondernemersplan voorleggen, beschikken over voldoende eigen vermogen, iemand vinden die borg wil staan voor de bedrijfslening, etc.

Soorten bedrijfsleningen

Kaskrediet
Een standaard bankkrediet noemt men ook wel gewoon een bedrijfslening of bedrijfskrediet. Er zijn een aantal soorten bedrijfsleningen waarvoor u kan kiezen. Eén daarvan is het kaskrediet. Wilt u een paar aankopen doen maar heeft u daarvoor onvoldoende kapitaal? Dan is het kaskrediet een goede oplossing. Het is feite een geldreserve.


Investeringskrediet
Een investeringskrediet is een zakelijke lening die ondernemingen gebruiken voor lange termijninvesteringen. Bijvoorbeeld voor een bedrijfspand of bedrijfswagen. De looptijd kan u perfect afstemmen op de levensduur van dat object.

Traditionele vorm van geld lenen blijft het meest populair

Toch blijft de traditionele vorm van geld lenen voor bedrijven het meest in trek en wel met de lening op afbetaling. Deze zakelijke lening is geschikt voor wie een kleiner bedrag wil lenen. De maximale looptijd is doorgaans 72 maanden en men lost maandelijks een vast bedrag af. Hierin is de intrest inbegrepen.

Kosten van een zakelijke lening?

Wat een zakelijke lening kost is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de hoogte van de rente. Op dit moment staat de rente historisch laag, dus leent u goedkoper. Maar het verschilt ook per leenvorm en per looptijd. Kiest u voor een langere looptijd? Dan betaalt u doorgaans een hogere rente. De bank zal verder een risicoprofiel opmaken en aan de hand daarvan u een voorstel doen. Tip: Maak gebruik van vergelijkingssites en vergelijk het aanbod op basis van dezelfde voorwaarden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be