U bent al een tijdje op zoek naar de goedkoopste woonlening of hypotheek? Staak dan tijdelijk uw zoektocht en lees eerst dit artikel! Neem de tactieken door die wij met u delen en pas deze toe. Wij garanderen dat het u vervolgens weinig moeite meer kost om de voordeligste woonlening of hypothecaire lening af te sluiten.

Onderhandelen met de bank over woonlening of hypothecaire lening

Heb kennis van goede onderhandelingstactieken! Met een beetje blufpoker kom je bij de bank al heel ver. Om de goedkoopte woonlening af te kunnen sluiten zult u met de bank moeten gaan onderhandelen. Wat dat betreft kunt u wel iets leren van ondernemers. Zij weten wanneer en welke tactieken ze op welk moment het beste kunnen toepassen. Hieronder vertellen we u welke tactieken u het beste kunt gebruiken.

Santander krediet

Belangrijk om te weten: Banken hanteren een marge

Waar veel consumenten zich nauwelijks van bewust zijn is dat alle banken een redelijke marge hanteren. Anders gezegd: Ze kunnen wat water bij de wijn doen. Hun intrest is datgene waar ze mee adverteren. Echter, ze vertellen er niet bij dat deze rentes NIET vast staan. Dat betekent dus dat u kunt onderhandelen over de hoogte van de intrest. Niet iedereen kan daar evenveel vanaf snoepen. Zo is uw kredietwaardigheid voor de bank een belangrijk gegeven. De kredietwaardigheid bepaald de bank aan de hand van o.a. uw inkomen; eventuele schulden; uw leeftijd; de waarde van uw eigen woning, etc. Bij het onderhandelen over de hoogte van de intrest kunt u al deze zaken meenemen. Maakt u kans op promotie en dus een hoger inkomen? Vertel het de bank! Heeft u onlangs een lening afgelost? Deel het met de bankdirecteur!

Toon offertes van de concurrent

Ga bij meerdere banken langs en probeer te onderhandelen over de rente. Uiteindelijk blijven er 2 banken over met wie u kunt gaan onderhandelen. Speel deze banken tegenover elkaar uit door de offerte met de beste voorwaarden te laten zien.

Uw dossier

Doe goed voorwerk. Als u goed voorbereid bent op een gesprek, dan komt u overtuigend over. Benader het gesprek alsof uw leven ervan af hangt. Wees overtuigt van uw eigen sterke punten. Benadruk ook dat u uw leningen altijd keurig heeft afgelost (alleen als dat werkelijk het geval is) en geef aan dat u eventuele openstaande leningen elders ook bij dezelfde bank wilt onderbrengen. Dat komt uw onderhandelingspositie ten goede. Immers, de bank kan dan meer aan u verdienen. Laat ook doorschemeren dat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen op de markt (zie alinea hierboven: “Toon offertes van de concurrent”).

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Wees eventueel koppig

Bevalt het aanbod van de bank u niet? Schroom dan niet om het gesprek af te breken en de bank te verlaten. Dit is één van de krachtigste onderhandelingstactieken.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be