Wil je binnenkort een nieuwe auto kopen? Proficiat! Want de tarieven op autoleningen zijn in 2015 historisch laag. Zo laag zelfs dat Nederlanders en Belgen massaal autofinancieringen aanvragen. Zowel Nederlandse als Belgische banken zijn voor het eerst in tijden onder de 2% rente op autofinancieringen gedoken. Voor autobezitters die al eerder een autolening afsloten is het verschil gigantisch met de huidige tarieven. Al gauw bespaar je tientallen tot zelfs honderden euro’s (afhankelijk van de hoogte van de lening) per maand.

Beobank neemt de leiding

Met een lage rentetarief neemt Beobank duidelijk de leiding. Zou je een lening afsluiten van 20.000 euro en met een looptijd van 48 maanden, dan zou dat neerkomen op een aflossing van ongeveer 430 euro per maand. Bij Beobank betaal je naast deze aflossing ook eenmalig een intrest van bijna 400 euro. Op dit moment zijn er een vijftal banken in België en Nederland die onder de 3% rentetarief zitten.

Auto NL Image Banner 300 x 250

2010 en 2015: Een wereld van verschil

Vergelijk je de rentetarieven van de Beobank tussen de jaren 2010 en 2015, dan is het verschil enorm. Waar de bank in 2010 nog bijna 5% rente vroeg aan haar klanten voor autoleningen is dat nu meer dan gehalveerd. Voor een autofinanciering van 10.000 euro betaal je vandaag de dag over de gehele looptijd ruim 600 euro minder dan in 2010. Beobank wordt als voordelige aanbieder gevolgd door BNP Paribas Fortis, AXA en ING en KBC. De verschillen onderling zijn eigenlijk te verwaarlozen en komt neer op enkele tienden van een procent, wat bij een lening van 10.000 niet of nauwelijks merkbaar is. Gek genoeg volgt nog lang niet iedere bank. Er is daarom nog geen sprake van een duidelijke trend. Daarnaast is er ook nog geen sprake van lagere rentes bij meerdere banken op financieringen voor milieuvriendelijke auto’s. De tarieven voor milieuvriendelijke en milieuonvriendelijke auto’s zijn nagenoeg hetzelfde.

Autolening tweedehands auto 768x120

Lening voor nieuwe auto goedkoper dan voor een tweedehandse

Over het algemeen is een autolening afsluiten voor een tweedehands wagen duurder dan wanneer je een lening voor een nieuwe auto afsluit. De goedkoopste aanbieder hanteert een rentetarief van iets minder dan 5%. Het goedkoopste ben je nog altijd uit door een autolening bij een autogarage af te sluiten. Doorgaans betaal je dan helemaal geen rente. Wel wordt er dan beknibbeld op gratis accessoires of op korting op je aankoop.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be