Wanneer je jouw woning wilt veranderen is het slim om te kijken welke opties er zijn.

In de eerste plaats moet je natuurlijk kijken wat je wilt verbouwen. Vervolgens kun je de mogelijkheden om het te betalen bekijken en vervolgens of je er een lening voor kunt aanvragen. Het is belangrijk om zo in een paar stappen te beslissen om de woning wel of niet te verbouwen.

Welke verbouwingen wil jij doen?

Kijk in de eerste plaats welke verbouwingen je wilt doen. Wil je een extra dakkapel? Of een eerste dakkapel? Wil je de woonkamer langer of breder maken? Een uitbouw? Een nieuwe keuken? Een andere badkamer? Of wil je een garage of carport gaan maken? Het is belangrijk en goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.BENL - Eco Loan - 728x90

Hoeveel geld gaat het kosten?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De kosten zijn het uitgangspunt om wel of niet voor een verbouwing te kiezen. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen. Op die manier is het mogelijk om een goede prijs te krijgen. Ook kun je op deze manier de verschillende kwaliteiten met elkaar gaan vergelijken. Je kunt ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kies ervoor om vervolgens de beste aanbieder te selecteren met een eerlijke prijs.

Kun je het betalen?

Vervolgens kun je kijken of je voldoende spaargeld hebt om de woning te verbouwen. Wanneer dit het geval is dan kun je direct van start gaan. Wanneer je niet voldoende spaargeld hebt is het mogelijk om een lening af te sluiten. Hiervoor zijn er verschillende opties.

Is het mogelijk om er een lening voor af te sluiten?

In de eerste plaats is het goed om te weten of je ook een lening kunt krijgen. En is het mogelijk om voldoende geld te krijgen? Wanneer het om een verbouwing gaat ligt het natuurlijk voor de hand om een hypotheek af te sluiten. Het kan voor een klein deel zijn of om de hele hypotheek. Wist je dat je de hele hypotheek kunt oversluiten naar NHG en zo een veel lagere rente kunt krijgen? Wel krijg je te maken met verschillende kosten. Denk hierbij aan de kosten van een notaris, taxatie en adviseur. Het kan de reden zijn om voor een normale lening te kiezen.

Kun je een normale lening krijgen?

Het is nu tijd om te kijken of je een krediet kunt krijgen. Kijk hoeveel geld je kunt lenen en of het voldoende is om de lening af te sluiten. Wacht niet te lang! Op het internet is het mogelijk om bijna direct te zien wat er mogelijk is.

Waar kies jij voor?

Door de verschillende mogelijkheden is het belangrijk om goed te ontdekken wat jouw persoonlijke mogelijkheden zijn. Het is mogelijk om zelf knopen door te hakken en beslissingen te nemen. Het is echter ook mogelijk om een lening af te sluiten met de hulp van een (onafhankelijke) adviseur. Jaren van ervaring kunnen dan benut worden om een goede hypotheek of lening af te sluiten.

Vervolgens kun je jouw woning gaan verbouwen en snel gaan genieten van de veranderingen aan je woning. Het is volop genieten!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be