Zit je erover te denken om een persoonlijke lening af te sluiten?

Dan is het zeker een idee om de verschillende persoonlijke leningen te vergelijken. Er zijn vele aanbieders die een persoonlijke lening aanbieden en het is dan ook lastig om deze in kaart te brengen. Vergelijkingssites maken het tegenwoordig een heel stuk gemakkelijker om een een persoonlijke lening te vergelijken.

Het vergelijken van een persoonlijke lening

Vergelijk persoonlijke lening die je in gedachte hebt altijd met andere leningen. Het kan je namelijk een hoop geld schelen als je kritisch bent en je verschillende leningen met elkaar vergelijkt. De verschillen tussen de aanbieders kunnen namelijk nogal wat van mekaar verschillen wat betreft de rente. Vooral de rente heeft een grote invloed op de kosten van de lening, hoe hoger de rente, hoe meer kosten je hebt door de afgesloten persoonlijke lening. Zorg dus dat je zo min mogelijk rente voor je persoonlijke lening hoeft te betalen.

Vergelijk persoonlijke lening via een vergelijkingssite. Er zijn vele vergelijkingssites te vinden die ook persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Vaak geven deze sites een top drie van beste persoonlijke leningen, maar of dit altijd de top is, is de vraag. Niet alle vergelijkingssites zijn namelijk objectief doordat zij er ook belang bij hebben welke verzekering boven aan staat. Sommige vergelijkingssites krijgen namelijk een provisie of commissie als een persoon zich bij de aanbieder inschrijft via de vergelijkingssite. Hierdoor worden de vergelijkingssites wel extra gestimuleerd om bepaalde aanbieders goed over te laten komen en dus ook hoger in de lijst te plaatsen.


Om te voorkomen dat je toch te veel rente betaalt voor je persoonlijke lening, kun je het beste verschillende vergelijkingssites gebruiken. Je zult dan zien dat er soms verschillen zitten tussen de uitkomsten van deze vergelijkingssites. Ook wil het vaak lonen om op de sites van de aanbieders te kijken die in de top vijf staan. Kijk hierbij ook de voorwaarden na, ook deze kunnen soms nogal een grote invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Vergelijk persoonlijke lening dus op de rente en voorwaarden.

Andere manieren om kosten voor lenen te drukken

De voorwaarden kunnen ook invloed hebben op de kosten van een persoonlijke lening. In de voorwaarden zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden tot vervroegd aflossen geregeld en tegen wat voor boete. Soms is het namelijk voordeliger om je lening vervroegd af te lossen en de boete te betalen dan om de lening af te blijven lossen. Daarbij vinden de meeste mensen het een fijn idee als ze geen last meer hebben van de lening.

Een andere reden waarom je de voorwaarden het beste goed kunt door kijken is de looptijd van de lening. Welke termijnen zijn er allemaal? Als je een lening kiest met een korte looptijd, ben je vaak ook minder kosten aan de lening kwijt. Het wil dus meestal wel lonen om een kortlopende persoonlijke lening af te sluiten.Kortom, als je een lening afsluit vergelijk persoonlijke lening via vergelijkingssites. Hou hierbij de rente, de voorwaarden en de looptijd goed in de gaten. Deze drie elementen kunnen een grote invloed hebben op de uiteindelijke kosten van de lening.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be