De concurrentie strijd tussen banken is groter dan ooit tevoren. Met een groot aantal banken actief op onze markt willen ze elke klant zien te overhalen om voor hun te kiezen om een voordelige lening afsluiten op maat.

Je zou je afvragen waarom er zoveel banken zijn. Maar met 11 miljoen inwoners moet er inderdaad wel voldoende werk zijn om die diensten kwijt te geraken. In dit artikel bespreken we hoe je een voordelige lening kan afsluiten. Het is niet iets wat je in de winkel kan kopen en aan de kassa kan afrekenen. Maar er zijn toch enkele belangrijke gegevens.

July-PAT-GrandsMontants-NL- 840x150

Het is nog net niet dat je leningen met grote kortingen kan krijgen. Dat is een reclame vorm die we nog niet zien en hopelijk komt dat er ook niet van. Maar het is wel zo dat banken adverteren met een lening met lage kosten. En dat kan interessant zijn voor jou als consument. Dan leen je geld met een laag kostentarief. Dat wil zeggen dat je gewoon minder af te betalen hebt. En dat mag zeker iets zijn om naar te streven. Het is dezer dagen al lastig genoeg om rond te komen. Met een extra lening kan je wel iets nieuws aankopen, maar de maandelijkse aflossing moet ook mogelijk blijven. Ga daarom niet teveel lenen. Banken houden de 1/3e regel aan. Dat kan je spenderen aan lenen met al je inkomsten. Afhankelijk of je nog andere leningen hebt lopen of alimentatie moet betalen zal je dus zoveel kunnen lenen. De ene bank is hier wat soepeler in dan de andere.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Om te weten wat er op de markt is van voordelige leningen moet je alles een bekijken en vergelijken. Je hoeft daarom niet naar elk bankkantoor te gaan, het kan nog, maar je kan nu ook alles doen vanop je laptop. Vanuit je luie zetel enkele websites bezoeken, meer is dat niet. Via de simulatie pagina op de banken websites kan je alles opzoeken. Geef een bedrag in en aantal maanden dat je wenst te lenen. Een klik verder en je hebt het resultaat al voor je staan. Bekijk ook het kostenpercentage, staat vaak vermeld met de afkorting JKP. Hoe lager dat percentage hoe beter voor jouw portefeuille. Want dan betaal je maandelijks minder af.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Een lening is niet gratis uiteraard, daarom is de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ in het leven geroepen. En de ene bank zal meer kosten aanrekenen dan de andere. Dat is om jou dan de keuze te laten waar je bij gaat. Wil je bij een vertrouwde bank gaan met grote naam of een mindere bekende of zelfs internetbank. De keuze ligt volledig bij jou, dus aangezien het enkel om geld gaat kan je  er gewoon de goedkoopste lening uithalen. Zorg dat je van tevoren goed weet hoeveel je maandelijks wil uitgeven aan de lening. Desnoods betaal je wat langer af om je maandelijks niet te moeten overdoen.

BENL Image Banner 728 x 90 PAT

Kortom, dankzij het internet kan je zo een voordelige lening afsluiten. Wat opzoekwerk doen en de goedkoopste lening afsluiten. Het ligt allemaal binnen handbereik.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be