Voor wie een voordelige persoonlijke lening wil afsluiten, lees even verder. Dit interessante artikel legt je uit wat de mogelijkheden zijn en waar jij als klant aan moet voldoen.

De naam zegt het zelf al, een persoonlijke lening is een lening die geschikt is voor de situatie waarvoor je geld nodig hebt. Zo goed als alle banken hebben deze in hun aanbod, dus jij kan heel veel gaan vergelijken.

July-PAT-GrandsMontants-NL- 840x150

Waarom zou je leningen moeten vergelijken kan je nu wel denken. Het gaat tenslotte toch maar om geld ontvangen en terug betalen. Dat klopt, maar als we iets dieper in de materie gaan kijken dan moeten we je toch wel enkele tips verklappen. Een lening is inderdaad geld krijgen om dan maandelijks terug te betalen. Maar aan een lening zitten ook kosten verbonden. Je kent de slogan intussen wel ‘geld lenen kost ook geld’. Hoe die kosten vermeld zijn en hoeveel ze precies bedragen kan je al via een lening simulatie bekijken.

Elke banken website heeft een simulatie tool ter beschikking. Dit is gratis en vrijblijvend en je kan zoveel simulaties uitvoeren als je zelf wenst. Een simulatie dient om een bedrag te bekomen welke je maandelijks moet terug betalen. Geef het te lenen bedrag en de maanden in waarop je wenst af te betalen. En een muisklik verder zie je al een bedrag tevoorschijn komen. Lees nu even aandachtig, zie je daar de afkorting JKP staan? Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Dat percentage zegt hoeveel kosten er zullen zijn op jouw lening. Hoe lager het percentage, hoe lager de kosten op je totale lening.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Iets om in de gaten te houden dus, vergelijk zoveel mogelijk banken en bespaar op je maandelijkse afbetalingen. Een bank zal je niet zomaar geld lenen. Je moet je inkomsten en uitgaven vermelden bij een aanvraag. Op basis daarvan zal de bank beslissen of je de persoonlijke lening kan krijgen of niet. Het is de regel van een bank dat je ongeveer 40 % van je totale inkomen kan spenderen aan leningen. Als je samen met je partner de lening aanvraagt, dan verhogen de inkomsten uiteraard.

Langs de uitgaven kant tellen vooral andere lopende leningen mee en alimentatie die je moet betalen. Het is belangrijk dat een bank dit allemaal keurig ontvangt van je bij de aanvraag. Iets achterhouden heeft geen zin, want het komt toch allemaal aan het licht. Een lening aanvraag kan je trouwens makkelijk na de simulatie doorvoeren. Je persoonlijke gegevens van jou en je partner ingeven, financiële gegevens en je kan alles doorsturen. Indien de bank akkoord gaat krijg je enkele dagen later een contract in je brievenbus om alles te ondertekenen. Stuur dit alles terug naar de bank en nog enkele dagen later staat het geld op je rekening.

BENL Image Banner 728 x 90 PAT

Persoonlijke leningen zijn soms met onderwerp en soms zonder onderwerp. Zonder onderwerp wil zeggen dat je de bank niet hoeft te zeggen waaraan je het geld wil uitgeven. Bij ‘met onderwerp’ zal de bank enkele voorstellen doen, zoals bijvoorbeeld reisgeld. Dit kan ook samenhangen met een hoger JKP.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be