Als u van plan bent om geld te lenen dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Waar moet je opletten bij het afsluiten van een lening ?

Allereerst is het van groot belang om een lening af te sluiten bij een betrouwbare en betaalbare bank. Om even betrouwbare banken te noemen, de Beobank en de Hello bank! zijn daar twee voorbeelden van. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te bedenken hoeveel geld u precies wilt lenen en in hoeveel tijd u de lening wilt aflossen. In dit artikel gaan wij deze punten wat beter bekijken, zodat u een goede lening kunt afsluiten die bij uw persoonlijke wensen past.

MAY-PAT-Theme 2-NL- 840x150

Het doel en leenbedrag

Als u geld wilt gaan lenen zult u ongetwijfeld een doel hebben. Wellicht wilt u een nieuwe wagen kopen of bent u van plan een nieuwe keuken voor in uw woning uit te zoeken. Het doel is vaak niet zo’n probleem, maar het leenbedrag bedenken is vaak lastiger. Want hoeveel moet u precies lenen? Om hier achter te komen moet u eerst ontdekken wat de totale kosten zijn van het product dat u wilt kopen. Stel dat u een nieuwe kopen wilt kopen, dan is het verstandig om naar een keukenspeciaalzaak te gaan en na te gaan hoeveel de totale kosten gaan bedragen. Er zijn namelijk keukens van 5.000 euro, maar ook van 20.000 euro. Het is belangrijk om te achterhalen wat de keuken gaat kosten die u wilt aanschaffen.

Als u eenmaal weet hoeveel de totale investering bedraagt kunt u nagaan of u eventueel spaargeld tot uw beschikking heeft. Als dat het geval is kunt u beslissen om dit spaargeld te gebruiken. Wij lichten dit graag even toe met een voorbeeld. Stel dat u een mooie keuken heeft gevonden van 12.000 euro en u heeft 6.000 euro aan spaargeld. Als u al dit spaargeld inzet blijft er 6.000 euro over. Het bedrag dat u in dit voorbeeld zult moeten lenen bedraagt dus 6.000 euro.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

De looptijd

De looptijd is de tijd waarin u de lening gaat aflossen. Bij de meeste geldverstrekkers ligt dit tussen de 12 en 60 maanden, of te wel één en 5 jaar. Hoe langer de looptijd, des te minder het maandbedrag. Dat lijkt heel gunstig, maar een langere looptijd betekent over het algemeen een duurdere lening. Om even een voorbeeld te geven, stel dat u 6.000 euro leent bij de Beobank dan bent u in totaal 6.182 euro kwijt aan het einde van de laatste termijn. Stel dat de looptijd op 2,5 jaar wordt ingesteld, namelijk 30 maanden, dan bent u aan het einde van de looptijd  6.440 euro kwijt. Een verschil van bijna 300 euro dus. Als het even kan, los de lening dan zo snel mogelijk af. Dit kan natuurlijk wel een valkuil zijn, want u moet het af te lossen bedrag welke kunnen betalen elke maand. Kies daarom voor een looptijd die bij uw eigen financiële situatie past. Een adviseur van de bank kan samen met u bekijken welke looptijd het beste bij uw eigen situatie past, wij kunnen dat van afstand moeilijk beoordelen.

Online bank

Wij wensen u enorm veel succes bij het afsluiten van een betaalbare en goede lening bij de Beobank of Hello bank! De Hello bank! is een online bank met geen filialen.  De Beobank daarentegen heeft enorm veel filialen verspreid over heel België. In Antwerpen bijvoorbeeld zijn er al zo’n 10 vestigen. Wilt u persoonlijke contact, omdat u dat bijvoorbeeld prettig vind, dan kunt u het beste kiezen voor de Beobank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be