De tijden dat geld sparen nog echt loonde, die liggen ver achter ons. Wie nu nog geld op een spaarrekening heeft staan die krijgt daar jaarlijks nog maar zo’n 0,1% over uitgekeerd. Toch zijn er nog wel degelijk mogelijkheden om een leuk zakcentje te verdienen aan uw spaargeld. De beste manier van sparen is met een spaarabonnement. Banken zijn bereid om spaarders in dat geval te belonen met een iets hogere spaarrente.Waarin verschilt een spaarabonnement met een gewone spaarrekening?

Bent u bereid om uw geld voor een langere periode weg te zetten? Maak dan zeker gebruik van een spaarabonnement. Daarmee spaart u geld op de langere termijn. Het is bij uitstek geschikt voor spaarders die voor een langere periode een bepaald geldbedrag kunnen missen. Want over het spaargeld ontvangen ze een basisrente maar interessanter nog: Tevens een getrouwheidspremie. Hoe langer u afstand kan doen van uw spaargeld, des te meer premie u ontvangt. U ontvangt pas getrouwheidspremie indien u het kapitaal minimaal 1 jaar op de spaarrekening wegzet. U kunt wel eerder bij uw spaargeld komen maar dan verliest u de premie. Met een spaarabonnement ontvangt u vanaf 12 maanden een hogere spaarrente dan met een gewone spaarrekening.

Voor wie is het niet geschikt?
Deze abonnementen zijn minder geschikt voor spaarders die regelmatig spaargeld opnemen.

Hoeveel geld mag u sparen?

Bij een gewone spaarrekening kunt u doorgaans zelf bepalen hoeveel geld u spaart. De banken in België hanteren bij een spaarabonnement echter een limiet. Het maximale bedrag dat u kunt sparen verschilt ook weer per bank. Sommige banken hanteren een maandlimiet terwijl er ook banken zijn bij wie u jaarlijks tot een maximaal bedrag kunt sparen. Neem de voorwaarden van iedere bank dus goed door en neem op basis daarvan een besluit.

Welke banken?Een spaarplan, zoals men een spaarabonnement ook wel noemt, kan u aanvragen bij maar een paar banken in België. Vraag de Hello4You spaarrekening aan of kies voor Fintro met de Blue Vision rekening. Ook BNP Paribas Fortis biedt een dergelijk spaarabonnement aan in de vorm van de Ster Spaarrekening.

Hoe is uw spaargeld beschermd?

Wees gerust: Ook uw spaargeld wordt beschermd als u gebruik maakt van een spaarabonnement. Stel als een bank omvalt, dan kunt u gebruik maken van een depositogarantieregeling. Uw spaargeld tot een bedrag van 100.000 euro is beschermd.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be