Tegenwoordig zijn er steeds meer tank kredietkaarten in de omloop. Je kan behoorlijk veel geld besparen door de juiste tankpas aan te schaffen. Maak gebruik van vergelijkingssites en neem onze tips op deze pagina door. Daarmee is het eenvoudiger om de juiste keuze te maken. Het komt er uiteindelijk op neer dat er aanzienlijk veel verschil is in de prijzen die diverse aanbieders hanteren. Als je aan tank kredietkaart aanschaft is het sowieso verstandig om altijd naar je eigen wensen te kijken. Een kaart die niet bij jouw wensen past is sowieso nooit de goedkoopste kaart. Maar eerst informeren we je in het kort over de voordelen die dergelijke passen jou bieden.

Beobank Q8 NL 840 x 150

Voordelen van een tankpas/tank kredietkaart

Het grootste voordeel is misschien wel dat je BTW garantie krijgt; Van iedere tankbeurt is de BTW altijd gegarandeerd aftrekbaar. Daarnaast heb je geen gedoe meer met bonnetjes die kwijtraken en de administratie. Je ontvangt elke maand een factuur waarop inzichtelijk is gemaakt hoeveel je hebt uitgegeven aan tankbeurten. Dit scheelt je aanzienlijk veel tijd maar ook administratieve rompslomp. Je bent veel minder tijd kwijt aan administratie. Voor bedrijven en ondernemers kan dit een groot voordeel zijn, vooral wanneer je een wagenpark bezit. Een ander voordeel is de lagere benzineprijs. De kosten voor een dergelijke kaart heb je daarmee zo weer terugverdiend.

Zaken waarop je moet letten alvorens je een pas aanschaft:

Er zijn veel aanbieders van tank kredietkaarten die elk weer eigen prijzen en dekkingen bieden. Een aantal zaken is daarom belangrijk om in je achterhoofd te houden, voordat je een pas aanvraagt. Let o.a. op deze zaken:

  • Kun je tanken bij iedere benzinepomp? Dit is belangrijker dan je denkt. Als dat wel het geval is, scheelt dit vermoedelijk veel kilometers doordat je niet meer om hoeft te rijden.
  • Kan je afrekenen met de pas bij carwash?
  • Mag je de pas opzeggen wanneer je maar wilt?
  • Biedt de aanbieder tevens een aansluiting op je administratiesoftware?
  • Hoeveel passen kan/mag je aanvragen of heb jij nodig?

Al deze zaken bepalen mede hoe goedkoop de tankkaart op de langere termijn voor jou is. Een iets duurdere tank kredietkaart kan jou in de praktijk daarom veel geld schelen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be