Wat is een eigenaarskrediet en waarvoor sluit u een dergelijk krediet af? Als u eigenaar bent van een eigen woning, dan kan u tegen een lange looptijd een lening op afbetaling nemen. U kan een dergelijke lening dan afsluiten voor een lagere rentevoet. U kan echter ook kiezen voor een eigenaarskrediet. Daarover informeren we u op deze pagina.

De eigenaarskrediet met hypothecaire waarborg

De eigenaarskrediet kan een interessante leenvorm zijn voor eigenaren van woningen. Het is een consumentenkrediet maar dan met een langere looptijd. U kan deze afsluiten met een z.g. ‘hypothecaire waarborg’.

Waarvoor dit krediet afsluiten?

Men sluit doorgaans een eigenaarskrediet af indien er een groot bedrag moet worden geleend. Van dit krediet wordt dan vaak alleen gebruik gemaakt als voor dat geldbedrag de wet van hypothecair krediet niet kan worden toegepast. De wet van hypothecair krediet is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dan een hypothecaire geldlening alleen mag worden gebruikt voor de aankoop van een woning.

Voordelen van dit krediet?Snapt u het nog? Waar het op neerkomt is dat u als woningeigenaar dit krediet kan afsluiten. Huurders kunnen niet de eigenaarskrediet afsluiten. Voor u als eigenaar heeft dit krediet als voordeel dat de rentevoet vele malen lager is dan bij andere consumptieve kredieten. Ook kan u lenen terwijl u op de zwarte lijst staat. Het krediet mag u gebruiken voor leendoelen naar wens. Zo kan u het gebruiken voor uw woning maar ook voor de aankoop van een nieuwe auto, vakantiehuis, caravan of boot. Een ander voordeel is dat u kan kiezen voor een lange looptijd. En dat dankzij de hypothecaire waarborg. Uw maandlasten met een eigenaarskrediet zijn lager dan bij andere kredietvormen. De intresten zijn namelijk vele malen voordeliger.

Ook voor het centraliseren van leningen

Dit krediet voor woningeigenaren is ook meer dan geschikt voor het bundelen c.q. centraliseren van meerdere leningen. Uw huidige leningen voegt u dus samen tot 1 grote lening. Dit heeft meerdere voordelen. Zo houdt u de controle over uw schulden én leent u mogelijk tegen een veel gunstiger rentevoet.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be