Een renovatielening kent behoorlijk veel toepassingen. Dit is een geldlening die wordt aangevraagd door woningbezitters en dan speciaal voor degenen die kosten maken om meer comfort realiseren. De renovatielening wordt door sommigen ook wel gewoon een verbouwingslening genoemd. Deze benaming is alles zeggend. Want inderdaad, een renovatielening wordt gebruikt om met name oudere woningen te kunnen renoveren. Om de lening nog verder uit te leggen, hebben we een opsomming gemaakt van soorten renovaties waarvoor deze lening gebruikt mag worden.

Waarvoor mag deze verbouwingslening gebruikt worden?

De toepassingen van deze lening zijn o.a. de zaken die we hieronder beschrijven. De lijst is uiteraard niet compleet. Ook is het zo dat iedere geldschieter weer zijn eigen voorwaarden heeft.

  • Een veelgebruikte toepassing van deze lening is een renovatie aan het dak. Dit kan dan gaan om het plaatsen van een geheel nieuw dak of het plaatsen van isolatie. Ook kan de lening gebruikt worden om bijvoorbeeld nieuwe dakpakken te plaatsen of om balken te vervangen.
  • Ook voor gevelrenovatie is deze lening zeer geschikt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het renoveren of vernieuwen van een gevel of om het plaatsen van gevelstenen voor een bestaande gevel.
  • Sommigen denken dat de lening alleen gebruikt mag worden voor renovaties aan of in de woning zelf. Dit is niet zo. Want de lening kan ook gebruikt worden voor de aanleg van een tuin of het leggen van een terras.
  • Dubbele beglazing: Met name oude huizen hebben vaak nog geen dubbel glas. Dat kost natuurlijk veel energie. Deze geldlening kan je gebruiken om dubbele beglazing aan te brengen.
  • Heb je een oude badkamer of een keuken waarin nauwelijks meer te kokkerellen is omdat hij bijna uit elkaar valt van ouderdom? De renovatielening kan je bijvoorbeeld prima inzetten om een badkamer te renoveren of te vernieuwen. De lening is vooral bedoeld om meer comfort te realiseren. Het plaatsen van een ligbad of de plaatsing van een luxe douchecel zijn daarom prima toepassingen.
Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be