Iedereen komt wel eens op een punt waarop besloten moet worden wel of geen geld te lenen. Misschien is ook uw loon te snel op of zit u met een onverwachtse kostenpost die u niet zo 1-2-3 kan betalen. Zoiets is natuurlijk vervelend. Wanneer de problemen structureel zijn, dan is het wellicht verstandig om het iets zuiniger aan te doen. Haal bijvoorbeeld wat minder vaak boodschappen bij die ene dure supermarkt of koop tijdelijk geen luxeartikelen meer. Er zijn nogal veel manieren om geld te besparen. Als u tijdelijk een beetje krap zit, dan is zoiets nog geen reden om een lening af te sluiten.


Krap bij kas?

Het wordt pas lastig als u weinig inkomen heeft en vrijwel nergens op kan besparen maar tóch dringend extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat een belangrijk apparaat het plotseling heeft begeven of omdat je een rekening dringend moet betalen, omdat er anders weer extra kosten overheen komen. In zo’n geval kan het zinvol zijn om toch een klein beetje geld te lenen. De perfecte lening voor u is dan een doorlopend krediet.

Een doorlopend krediet om wat geld achter de hand te hebben

Met een doorlopend krediet heeft u doorlopend wat geld achter de hand. U kan al een krediet afsluiten vanaf 2.500 euro. Dit kan u helpen om een periode zonder veel geld te overbruggen. U heeft altijd geld achter de hand, zodat u een onverwachte kostenpost kan opvangen. U vraagt een doorlopend krediet aan en de bank spreekt vervolgens een kredietlimiet met u af. Tot dat limiet kan u geld opnemen wanneer u maar wilt. En het mooie is dat u pas rente betaalt als u geld opneemt.

Alleen over het krediet dat u opneemt betaalt u rente. Geld dat u heeft afgelost kunt u overigens altijd weer opnemen. Al is het de vraag of dat verstandig is. Want zo blijft u rente betalen en wordt het des te lastiger om het krediet geheel af te lossen. Een doorlopend krediet is geschikt voor uitgaven waarvan u de totale kosten van te voren niet weet.

Probeer een buffer aan te maken

Het is sowieso verstandig om een overzicht te maken van uw inkomsten en uitgaven. Zo weet u hoeveel geld er maandelijks binnen komt en hoeveel geld u kwijt bent aan vaste lasten. Probeer een buffer op te bouwen voor de toekomst. Leg desnoods elke maand 5 tientjes opzij. Na een jaar heeft u toch maar even 600 euro bij elkaar gespaard. Zo kan u kleine, onverwachte kosten opvangen en hoeft u geen kleine lening af te sluiten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be