Op deze pagina plaatsen we de beste 5 adviezen waarmee u een begint kunt maken met het terugdringen van uw schuldenlast. Het kan erg lastig zijn om een schuld af te bouwen. Maar het zijn vaak de kleine dingen die verschil kunnen maken. Probeer allereerst om geld te besparen op uw uitgaven! Want dan kunt u extra geld aflossen op uw lening.

Probeer uw uitgaven te verlagen

Probeer echt alle zeilen bij te zetten om uw uitgaven te verlagen. We zeggen echt niet dat dit eenvoudig is. Vooral als u al zuinig probeert te leven. En soms is het niet mogelijk om op bepaalde uitgaven te besparen zoals op woninghuur, studiekosten en eten. Er zijn voldoende dingen waar u wel op kan besparen. Denk aan energie, kleding, vervoer, shoppen en abonnementen. Heeft u een hoge energierekening? Stap dan over naar een andere energieaanbieder en probeer korting te bedingen. En zet de thermostaat een graadje later en sta wat minder lang onder de douche. Onnodige abonnement kunt u het beste opzeggen. U kunt echt veel geld besparen op telecom, internet en verzekeringen. Uitgaan, uit eten gaan en dure autoritten met de auto probeert u zoveel mogelijk te vermijden. Al het geld dat u daarmee bespaard, gebruikt u om uw lening(en) versneld af te lossen.


Win financieel advies in

Een financieel adviseur kan u helpen met een betalingsregeling te treffen met een bank. Overleg eventueel met de bank zelf. Ook zij hebben er baat bij dat u een lening aflost.

Informeer of een lager leentarief mogelijk is

Als u zo snel mogelijk van uw lening af wilt komen, dan zou u wellicht eens uw bank kunnen vragen naar een lager leentarief. Vooral als u al lang klant bij ze bent en altijd netjes uw aflossingen heeft gedaan, is het mogelijk dat de bank uw wens inwilligt en met een beter voorstel komt. Dat geld kan u ook weer gebruiken om de schuld versneld af te lossen.

Verzekering

Waar u in elk geval nooit op moet besparen is een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering of een overlijdensrisicoverzekering. Zonder die eerste verzekering loopt u het risico om in de financiële problemen te komen, mocht u plots arbeidsongeschikt raken. En zonder overlijdensrisicoverzekering zou u uw nabestaanden in de problemen kunnen brengen.

Oversluiten krediet of woonlening

Probeer tenslotte om uw huidige krediet of woonlening onder te brengen bij een goedkopere aanbieding. Wie weet is daar in uw geval mee winst mee te behalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be