Hebt u, na al die jaren, eindelijk tijd om uw verouderde keuken aan te pakken? Of de schuur uit te breiden? Met alleen tijd komt u er helaas niet; hiervoor is natuurlijk ook geld nodig.

De kosten van een verbouwing of uitbreiding kunnen al snel hoog oplopen en veel mensen hebben dit soort bedragen nu eenmaal niet zomaar over. Gelukkig bestaan er genoeg vormen van krediet waardoor u uw project toch kunt doorzetten. Het afsluiten van een persoonlijke lening is één van de mogelijkheden die u heeft uw verbouwing of uitbreiding te financieren. Hieronder leest u hier meer over.

Wat is een persoonlijke lening?

Door het afsluiten van een persoonlijke lening kunt u in één keer een groot geldbedrag lenen. Dit bedrag krijgt u dan ook in één keer op uw rekening gestort. De hoogte van het bedrag kan variëren en hangt er bijvoorbeeld vanaf hoeveel u nodig denkt te hebben en hoeveel de kredietverschaffer u wil lenen. U kunt denken aan een bedrag tussen de €5.000 en €75.000. Dit verschilt natuurlijk ook per aanbieder. Samen met de kredietverschaffer spreekt u de looptijd van de lening en een vast rentepercentage af. Aan het einde van de afgesproken looptijd moet u het bedrag dan hebben afgelost, inclusief de rente.

Voordelen

Geld lenen kost geld en dat geldt ook voor de persoonlijke lening. Maar wat zijn nu de voordelen van deze vorm van krediet? Het grootste voordeel is de zekerheid die u hebt. U spreekt zowel de looptijd als het rentepercentage af, waardoor deze twee factoren vaststaan. Dit betekent dat u precies weet wat u maandelijks moet betalen en voor hoelang u daartoe verplicht bent. Een verbouwing brengt vaak genoeg verrassingen met zich mee en dan is zekerheid over uw financiën extra prettig. Een ander voordeel is dat u het bedrag dat wilt lenen in één keer op uw rekening krijgt. Bij een doorlopend krediet is dit bijvoorbeeld anders.

Boetevrij aflossen

Door het vaststaande bedrag en de vaste looptijd van het krediet weet u precies wat u per maand moet aflossen om aan het einde van de looptijd alles terugbetaald te hebben. Het kan echter gebeuren dat u opeens over meer geld beschikt dan u had verwacht, waardoor u meer kunt aflossen dan het berekende maandelijkse bedrag. Niet iedere aanbieder staat dit echter toe zonder hier een boete voor in rekening te brengen. Hoe meer u immers aflost, hoe kleiner uw schuld wordt en hoe minder rente de kredietverschaffer ontvangt. Als u de mogelijkheid wilt houden om meer af te lossen gedurende de looptijd, moet u er bij het aangaan van de lening op letten dat boetevrij aflossen tot uw mogelijkheden behoort.

Belastingvoordeel

Een persoonlijke lening kan ook op fiscaal gebied een voordeel voor u opleveren. Wanneer u het geld van de lening gebruikt voor het verbouwen of verbeteren van uw huis, dan kunt u de rente die u over de lening betaalt aftrekken van uw inkomstenbelasting. Dit is een voordeel dat u bij het doorlopend krediet niet heeft. Dit geldt wel alleen als u het geld ook aan de verbouwing besteedt. Koopt u er bijvoorbeeld een auto van, dan hebt u dit fiscale voordeel niet.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be