U bent van plan een nieuwe of gebruikte auto te kopen maar wilt deze kopen op afbetaling? Veel consumenten kiezen er tegenwoordig voor om een auto te kopen op afbetaling. Ze sluiten daarvoor een lening af bij de bank of maken gebruik van een afbetalingsregeling bij een autodealer zelf. Op deze pagina zoomen we in op een aantal misvattingen die bestaan over het afsluiten van een autolening.

Iedere autolening is in de basis hetzelfde

U denkt dat elke autolening in de basis hetzelfde is? Dan vergist u zich toch echt. Zo is er een wezenlijk verschil tussen een lening voor een nieuwe wagen of een tweedehands wagen. Het grootste verschil zit ‘m in de JKP. JKP is een afkorting van ‘Jaarlijkse Kostenpercentage’. De JKP voor een nieuwe bolide ligt veel lager dan die voor een tweedehands auto. Met andere woorden: U betaalt een minder hoge rente als u een autofinanciering voor een nieuwe auto afsluit dan voor een 2dehands auto. Bovendien bestaan er in België twee heel verschillende financieringen voor auto’s namelijk het ballonkrediet en een klassieke financiering. Bij een ballonkrediet betaalt u op het einde van de looptijd de grootste aflossing (tijdens de looptijd hoeft u weinig af te lossen). Bij een klassieke lening moet u elke maand hetzelfde bedrag ophoesten.Ik kies natuurlijk voor mijn eigen bank!

Wilt u graag al uw bankzaken bij dezelfde bank onderbrengen. Omdat het immers gemakkelijk is en u zo het overzicht niet verliest? Aan de ene kant is dat verstandig maar u loopt wel het risico dat u teveel betaalt voor uw autolening. We raden aan om altijd verschillende autoleningen bij meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Sommige consumenten besparen daarmee vele honderden euro’s of meer.

Ik let altijd op de laagste rente, want daarmee kan ik het meeste besparen

Is de allerbeste autofinanciering altijd die met de laagste rente? Fout! Helaas gaan hier nog steeds veel consumenten mee de mist in. U kunt wel profiteren van een lage rente, maar hoe zit het met de voorwaarden?

De kosten voor een lening zijn mijn enige kosten

Bij het afsluiten van een autofinanciering houd u misschien geen rekening met de extra kosten. Zo bent u o.a. verplicht om uw wagen te verzekeren, heeft uw auto onderhoud nodig, betaalt u belasting, enzovoort. Tel alle kosten die bij de aanschaf van een auto komen kijken op bij de leningkosten. Kunt u met al deze bijkomende kosten nog voldoen aan uw aflossingsverplichtingen?

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be