Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tegenwoordig rijdt bijna iedereen wel met de auto en is schade een reel gevaar. Het hoeft niet altijd uw schuld te zijn dat er autoschade gemaakt wordt. Het komt eveneens voor dat de schade wordt veroorzaakt door derden. Iedereen in Nederland is verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer men met de auto rijdt. Zo kunt u de autoschade op de verzekering verhalen.

Toch zijn er een aantal verschillen in de verzekeringen. Wanneer u niet de veroorzaker bent van de autoschade zal de tegenpartij verantwoordelijk worden gesteld. Hiervoor is deze namelijk verplicht verzekerd. Het is echter zo dat wanneer u zelf schade aanbrengt u niet automatisch verzekerd bent voor de autoschade aan derden. U dient hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Niet bij iedereen is dit bekend en daardoor ontstaan er regelmatig problemen bij de afwikkeling van de autoschade en de bijkomende kosten hiervan.

Als u een jonge auto heeft zult u vaak automatisch kiezen voor een zogenaamde all-risk autoverzekering. Op deze manier zult u vaak al verzekerd zijn voor schade aan derden. Indien u een oudere auto rijdt zal deze verzekering niet snel van toepassing zijn. Toch kunt u hiervoor een extra verzekering afsluiten. Het is tenslotte zo dat autoschade altijd veel kosten met zich meebrengen en daarnaast dat u de kans loopt om uw no claim kwijt te raken. Zo kan het kostenplaatje wel erg hoog oplopen.

Wij zouden u dan ook ten alle tijden aanraden uw autoverzekering eens goed te doorlopen en te bekijken of u wel verzekerd bent tegen autoschade aan derden. Zo niet, raden wij u toch aan deze extra verzekering te overwegen en contact op te nemen met uw verzekeraar of een autoschade verzekering af te sluiten. U kunt schade beter voor zijn.