Waarom is het zo belangrijk om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken voordat u overgaat tot het afsluiten van een dergelijke verzekering? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. U wilt toch niet teveel betalen? Als u autoverzekeringen niet vergelijkt betaalt u hoe dan ook teveel, of u moet geluk hebben dat u de verzekering afsluit bij de goedkoopste. Die kans is echter wel heel erg klein, want er zijn tientallen verzekeraars namelijk.

De proef op de som
Wij hebben de proef op de som genomen door eens te kijken naar de premies van verschillende autoverzekeringen. Voor deze proef hebben een zogenaamde vergelijkingssite gebruikt, dit is een website waarop binnen 1 minuut de premies van de verschillende verzekeraars te zien zijn. Voor onze test hebben wij een Toyota Yaris uit 2007 gebruikt, een auto die vaak is verkocht. Daarnaast hebben wij aangegeven 5 schade vrije jaren te hebben en meer dan 30.000 kilometers per jaar te rijden. Daarnaast hebben wij als dekking de WA verzekering gekozen, de meest eenvoudige dekking die overigens verplicht is als u met de auto de openbare weg op komt.
Uit onze test kwam naar voren dat de goedkoopste autoverzekering 19,40 euro per maand kost. Als we kijken naar de duurste autoverzekering die uit de test naar voren is gekomen, dan kost deze 70,20 euro per maand. Een enorm verschil van ruim 50 euro dus! Stel dat u nou niet was gaan vergelijken en u sluit de autoverzekering af bij de duurste partij (omdat u deze toevallig van naam kent), dan betaalt u dus 50 euro per maand meer. Op jaarbasis is dat 600 euro en na 10 jaar zelfs 6.000 euro. Van deze 6.000 euro kunt u natuurlijk een hoop andere leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld een mooie vakantie boeken.

Prijs zegt niet alles
Natuurlijk zegt de premie niet alles, want het is ook van groot belang om te kijken naar de kwaliteit van een product. Een autoverzekeraar met heel veel negatieve beoordelingen en ontevreden klanten moet je ver vandaan blijven. Als u verzekeringen heeft vergelijken en de maandpremie is mooi laag, kijk dan vervolgens naar de kwaliteit van de verzekeraar. Hoe tevreden zijn de klanten van de verzekeraar? Wat voor cijfer scoort de verzekering? Zomaar een aantal vragen die van groot belang zijn. Een lage maandpremie in combinatie met een hoge score voor de verzekeraar is natuurlijk het meest ideale. Op de meeste vergelijkingssites kunt u ook de score van de verzekeraar zien. Wij wensen u veel succes bij het vinden van een autoverzekering met een lage premie en een verzekeraar met een hoge score.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be