België heeft een unieke deal gesloten door een lening met een looptijd van maar liefst 100 jaar af te sluiten. Net zoals vrijwel ieder land leent ook België geld. De staatsleningen hebben verschillende looptijden. Sommige lopen kort en weer andere hebben een langere looptijd. Uniek is het echter wel dat België geld leent met zo’n lange looptijd van 100 jaar. Het Agentschap van Schuld in België bracht dit nieuws naar buiten.

Uitzonderlijk lang

Er zijn wel meer leningen afgesloten met een lange looptijd. Maar dat België kiest voor een dergelijke lange looptijd is wel bijzonder te noemen. Het land kan dus 100 jaar over de aflossing doen. Op 09-09-2115 moeten de Belgen de lening aflossen. Het is echter niet voor niets dat voor zo’n looptijd gekozen wordt. Daarover leest u hieronder meer.

Lenen tegen lage renteLeningen met een zeer lange looptijd worden meestal afgesloten tegen een relatief hoge rentevoet. Dat geldt ook voor consumenten leningen. Bij de lening die de Belgische overheid heeft afgesloten is dat echter niet het geval. Voor deze lening betaalt België namelijk maar 2,5 % rente per jaar. Het Agentschap van Schuld kon de lening daarom goedkeuren. Jaarlijks lost België een vast bedrag af.

Goldmand Sachs International

Het blijkt nu dat het bedrijf Goldmand Sachs International de lening heeft verstrekt. Zij waren het ook zelf die contact zochten bij het Agentschap van Schuld. België heeft vervolgens de leenvoorwaarden doorgenomen en uiteindelijk besloten dat dit het juiste moment was om een dergelijke goedkope lening af te sluiten tegen gunstige voorwaarden. Nog nooit eerder is er een staatslening met zo’n lange looptijd afgesloten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be