Voor studenten ziet de financiële situatie er vaak wat anders uit dan voor de werkende mens. Om het hebben van een Mastercard ook voor studenten mogelijk te maken heeft de Beobank speciaal voor studenten een Mastercard in het leven geroepen, namelijk de Beobank Mastercard student. De Beobank Mastercard Student is net wat anders dan de gemiddelde Mastercard, omdat het gericht is op het helpen van de student. Om deze reden zijn de hoogte van bedragen die gebruikt kunnen worden ook aangepast.

Het aanschaffen van een Beobank Mastercard student kost slechts vijf euro, maar deze vijf euro krijg je als ware als welkomst cadeau van de Beobank weer terug. Je krijgt namelijk als student binnen drie maanden vijf euro cadeau bij de kredietreserve.

Beobank MasterCard Student NL

De eigenschappen van de Beobank Mastercard Student

Studenten worden met deze kaart wat meer beschermd tegen zichzelf dan de algemene consument. Zo heeft de Beobank de maximale kredietopname per 24 uur wat beperkt tot maximaal 600 euro. Bij de meeste mastercards kan er maximaal 1000 euro worden opgenomen per 24 uur.

Verder kunnen studenten kiezen voor een kredietreserve van 750 euro, het kredietreserve bij andere mastercards zijn in de meeste gevallen een stuk hoger. De Beobank heeft er juist voor gekozen om het voor studenten mogelijk te maken om voor een lagere kredietreserve te kiezen. Hierdoor komen ze minder snel in de problemen en kunnen ze toch terug vallen als ze een keer wat geld tekort komen of wat extra geld nodig hebben.

Beobank MasterCard Student

Zoals bij alle mastercards het geval is bij de Beobank is het mogelijk om het gebruikte kredietreserve terug te betalen in termijnen. Het bedrag dat er gebruik is, dient in 18 termijnen te worden betaald met een minimum van 25 euro. Heb je bijvoorbeeld 20 euro gebruikt, dan betaal je dat binnen één termijn termijn terug. Maar als een groter bedrag hebt gebruikt bijvoorbeeld 600 euro kun je dit bedrag in verschillende termijnen terug betalen. Indien het mogelijk is, mag je het bedrag ook sneller terug betalen. De Beobank geeft hier veel vrijheid in, hou wel altijd in de gaten dat je over het gebruikte bedrag een hoge rente betaald, namelijk 14,49 procent. Het verstandigste is dus het bedrag zo snel mogelijk aflossen.

Een reden waarom je als student zou kunnen kiezen van de Beobank Mastercard Student is het feit dat je bij de aanschaf van deze kaart er gratis een aankoopverzekering bij krijgt. Deze verzekering zorgt ervoor dat het aangekochte product waar je meer dan 50 euro voor hebt betaald 200 dagen verzekerd is tegen schade en diefstal tot een maximum van 1000 euro per geval. Hou hierbij wel rekening mee dat de bank nooit meer dan 2000 euro op jaarbasis vergoed.

Dus als je student bent is het ook mogelijk om een Mastercard aan te vragen en te genieten van de financiële zekerheid die deze kaart met zich mee kan brengen. De Beobank heeft er echter wel voor gekozen om een aangepaste kaart voor studenten aan te bieden waarbij ze kunnen genieten van de vrijheid die de mastercard met zich meebrengt, maar met een beperking van de valkuilen. Bijvoorbeeld het geval dat er ook mensen zijn die door het gebruik van de mastercard in de problemen komen, omdat ze de schulden niet meer terug willen betalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be