De Beobank biedt aan studenten de Beobank Visa Student creditcard aan. Deze creditcard kan wereldwijd gebruikt worden en dus ben je altijd en overal verzekerd van geld. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je ooit zonder geld komt te staan.

Aangezien de omstandigheden vaak wat anders zijn voor studenten dan voor andere consumenten heeft de bank de eigenschappen van de creditcard daarop aangepast.

Beobank Visa Student

Kenmerken van de Beobank visa student creditcard

Voor het openen van de kredietreserve van de visa student creditcard hoef je slechts vijf euro te betalen. Deze vijf euro krijg je als ware van de Beobank weer terug als welkomstcadeau. De Beobank stort jou, als student, namelijk binnen drie weken de vijf euro weer terug na het openen van de kredietreserve. Het hebben van deze kaart kost je het eerste jaar dus helemaal niets als je hem niet gebruikt.

Mocht je de kaart toch gaan gebruiken en aanspraak maken op je kredietreserve moet je daarvoor rente betalen. Deze rente bedraagt 14,49 procent over het gebruikte krediet. Om zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan rente is het verstandig om het bedrag zo snel mogelijk in te lossen. In de meeste gevallen maken mensen gebruik van de creditcard, omdat ze het geld niet op de rekening hebben staan. Omdat de Beobank dat ook begrijp heeft het een terugbetalingsregeling van 18 termijnen van een minimum van 25 euro per maand. Hoe meer je leent, hoe hoger het bedrag is dat je terug moet betalen iedere maand.

Als extra service heeft de bank een aankoopverzekering aan de creditcard verbonden bij de aanschaf van een product boven de 50 euro. Deze verzekering houdt in dat het aangekochte product bij beschadiging of diefstal binnen 200 dagen verzekerd is voor een bedrag tot maximaal 1000 euro. Per jaar wordt er door de bank niet meer vergoed dan 2000 euro.

Student Visa NL

Bescherming student tegen creditcard

Om de student tegen het gebruiken van het krediet te beschermen, heeft de Beobank de mogelijkheid in het leven geroepen om een creditcard aan te vragen met een kredietreserve van 750 euro. Op deze manier heeft de student altijd nog iets achter de rug, maar kan het niet in grote problemen komen doordat ze te veel geld gebruiken en het later niet meer terug kunnen betalen. Om de student verder tegen zichzelf te beschermen, kunnen ze een maximum van 600 euro opnemen per 24 uur.

Mocht de kaart ooit aan vervanging toe zijn of je bent hem kwijt geraakt kun je kosteloos een nieuwe aanvragen, mits de kaart geleverd moet worden op het adres dat al bekend is in het systeem. Als dat niet het geval is, moet je een bedrag van 15 euro betalen aan de bank als administratiekosten.

De Beobank Visa Student is dus zeker een creditcard die geschikt is voor de student over de gehele wereld. Je kunt ervoor kiezen om een reservekrediet te nemen van 750 of meer, zodat je altijd iets achter de rug hebt. Hou bij het gebruik van het opnemen van het krediet altijd rekening met de rente die je moet betalen aan de bank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be