Nu de zomer al even in volle gang is en wij Belgen straks massaal naar zonnige bestemmingen afreizen, vonden we het de juiste tijd worden om u eens goed te adviseren over het gebruik van uw creditcard in de vakantie. Het is natuurlijk fijn om zo min mogelijk kosten te maken als u met vakantie gaat. Wij hebben het een en ander voor u uitgezocht. Zo blijkt dat u wel degelijk veel geld kan besparen gelet op de transactiekosten van uw kredietkaart. Daarbij maakt het ook veel verschil of u nou buiten de eurozone reist u in de EU op vakantie gaat. En hoe zit het met de kosten van een creditcard versus de bankkaart in andere landen? Bent u goedkoper uit als u met een bankkaart of een kredietkaart betaalt?

Betalingen die u in de Europese Unie doet zijn gratis

De Europese Unie brengt ook goede dingen. Zo zijn alle betalingen die u doet binnen de eurozone gratis. Het maakt daarbij niets uit of u betaalt met een kredietkaart of met een bankkaart. Ook bij pinbetalingen (bij een geldautomaat) in het buitenland worden er doorgaans geen extra kosten in rekening gebracht. U kunt dus gratis met een bankkaart geld opnemen. Toch zijn er enkele banken die wel een kleine vergoeding vragen per opname. Zo betaalt u bij KBC 20 cent per opname en bij Record Bank 70 cent. Bij BNP Paribas Fortis betaalt u slechts een magere 10 cent per opname. U kunt geld besparen door gewoon in één keer een groter bedrag te pinnen. Let op: Met een creditcard geld opnemen kost wel altijd geld.

Creditcards voor kleine bedragen

Doet u in het buitenland meestal kleine betaling met uw creditcard? Dan kan u besparen op de kosten door te kiezen voor een kaart met een laag of minimum bedrag. Aanbieders zoals Nagelmackers, Keytrade Bank verstrekken dit soort kredietkaarten.

BENL - Mastercard - 728x90

Creditcards voor grotere bedragen

Neemt u tijdens uw vakanties of reizen juist vaak grotere geldbedragen op? Dan is het verstandig om te kiezen voor een kredietkaart waarmee u in verhouding veel lagere procentuele onkosten maakt. Kies dan voor creditcardmaatschappijen zoals: Crelan, KBC, Keytrade Bank, Record Bank of tenslotte voor de VDK Spaarbank.

Visa cashback NL Image Banner 728x90

Valuta buiten de eurozone

Wat vast staat is dat u bij betalingen buiten de EU altijd gebruik moet maken van een creditcard als u op de kosten wilt besparen! Met een bankkaart vallen de transactiekosten namelijk veel hoger uit. Ook is het noodzakelijk om buiten de EU altijd een creditcard bij u te hebben. Want in sommige landen wordt uw gewone bankkaart niet geaccepteerd. Wilt u echter buiten de eurozone geld opnemen? Dan blijkt een gewone bankkaart (als deze wordt geaccepteerd) wel veel goedkoper te zijn.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be