Betrouwbaar geld lenen – kredietje.be

Bespaar op creditcard kosten in de vakantie

Nu de zomer al even in volle gang is en wij Belgen straks massaal naar zonnige bestemmingen afreizen, vonden we het de juiste tijd worden om u eens goed te adviseren over het gebruik van uw creditcard in de vakantie. Het is natuurlijk fijn om zo min mogelijk kosten te maken als u met vakantie gaat. Wij hebben het een en ander voor u uitgezocht. Zo blijkt dat u wel degelijk veel geld kan besparen gelet op de transactiekosten van uw kredietkaart. Daarbij maakt het ook veel verschil of u nou buiten de eurozone reist u in de EU op vakantie gaat. En hoe zit het met de kosten van een creditcard versus de bankkaart in andere landen? Bent u goedkoper uit als u met een bankkaart of een kredietkaart betaalt?

Betalingen die u in de Europese Unie doet zijn gratis

De Europese Unie brengt ook goede dingen. Zo zijn alle betalingen die u doet binnen de eurozone gratis. Het maakt daarbij niets uit of u betaalt met een kredietkaart of met een bankkaart. Ook bij pinbetalingen (bij een geldautomaat) in het buitenland worden er doorgaans geen extra kosten in rekening gebracht. U kunt dus gratis met een bankkaart geld opnemen. Toch zijn er enkele banken die wel een kleine vergoeding vragen per opname. Zo betaalt u bij KBC 20 cent per opname en bij Record Bank 70 cent. Bij BNP Paribas Fortis betaalt u slechts een magere 10 cent per opname. U kunt geld besparen door gewoon in één keer een groter bedrag te pinnen. Let op: Met een creditcard geld opnemen kost wel altijd geld.

Creditcards voor kleine bedragen

Doet u in het buitenland meestal kleine betaling met uw creditcard? Dan kan u besparen op de kosten door te kiezen voor een kaart met een laag of minimum bedrag. Aanbieders zoals Nagelmackers, Keytrade Bank verstrekken dit soort kredietkaarten.

BENL - Mastercard - 728x90

Creditcards voor grotere bedragen

Neemt u tijdens uw vakanties of reizen juist vaak grotere geldbedragen op? Dan is het verstandig om te kiezen voor een kredietkaart waarmee u in verhouding veel lagere procentuele onkosten maakt. Kies dan voor creditcardmaatschappijen zoals: Crelan, KBC, Keytrade Bank, Record Bank of tenslotte voor de VDK Spaarbank.

Visa cashback NL Image Banner 728x90

Valuta buiten de eurozone

Wat vast staat is dat u bij betalingen buiten de EU altijd gebruik moet maken van een creditcard als u op de kosten wilt besparen! Met een bankkaart vallen de transactiekosten namelijk veel hoger uit. Ook is het noodzakelijk om buiten de EU altijd een creditcard bij u te hebben. Want in sommige landen wordt uw gewone bankkaart niet geaccepteerd. Wilt u echter buiten de eurozone geld opnemen? Dan blijkt een gewone bankkaart (als deze wordt geaccepteerd) wel veel goedkoper te zijn.