Welke kaart levert de meeste voordelen op wanneer u veel reist: De gewone bankkaart of kredietkaart? Wij gingen voor u op onderzoek uit. We hebben uiteraard vooral gelet op de transactiekosten die u betaalt met beide kaarten op reis binnen en buiten Europa. Hieronder delen we onze bevindingen met u. Na het lezen van dit artikel is het voor u duidelijk wat u het beste op reis gebruikt.

Betalingen binnen Eurozone gratis met bankkaart en kredietkaart

Binnen de Eurozone zijn de betalingen die u doet met uw bankkaart en kredietkaart gratis. Meestal zijn geldopnames ook gratis met de bankkaart. Toch zijn er banken die wel een vergoeding per opname doorberekenen. Dit zijn echter maar kleine bijdrages en bijna te verwaarlozen. De kosten liggen tussen de 10 cent en 70 cent per opname binnen de Eurozone maar dan enkel en alleen als u geld opneemt bij een andere bank dan de uwe. Bij de volgende banken betaalt u met uw bankkaart een kleine vergoeding binnen de EU:• BNP Paribas Fortis
• Belfius
• Record Bank
• KBC

Kredietkaart en de kosten voor geld opnemen binnen de Eurozone

Betalingen met uw creditcard in het buitenland (binnen de EU) zijn gratis. Geld opnemen met uw kredietkaart kost echter geld. Als u met regelmaat binnen de EU geld opneemt, dan is het wel zo slim om te kiezen voor een goedkope kredietkaart. Welke kaart is dan de beste keuze? Dat hangt dan met name af van de hoogte van de bedragen die u opneemt. Vraag een creditcard aan met een laag vast bedrag wanneer u vaak kleine bedragen binnen de EU opneemt. Neem dan een kredietkaart van bijvoorbeeld de Deutsche Bank. Bij hogere geldbedragen is het slim om te kijken naar een kredietkaart met een enkel vast bedrag. Kredietkaarten van Bpost of CPH lenen zich daar perfect voor.

Gebruik geen kredietkaart voor geldopname buiten EU

Als u geld opneemt buiten de Eurozone, dan kunt u dat beter met uw bankkaart doen i.p.v. met uw kredietkaart. Bij betalingen buiten de EU is een kredietkaart niet duurder dan een bankkaart. Met de bankkaart van Argenta neemt u het goedkoopste geld op. Andere goede bankkaarten voor geld opnemen buiten Europa zijn Europabank en Record Bank. Wilt u perse ook geld met uw kredietkaart opnemen? Dan komt ook weer de kredietkaart van Deutsche Bank als goedkoopste uit de bus.

Conclusie:

Met zowel een bankkaart als kredietkaart kunt u meestal gratis binnen de Eurozone betalen. Geld opnemen is het goedkoopste met een bankkaart. Buiten Europa is geld opnemen met een kredietkaart het duurste. De kosten voor betalen zijn bij beide kaarten zo ongeveer gelijk.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be