Hoe fantastisch zou het zijn, een tweede woning in het buitenland? Een verblijf op uw lievelingsplek waar u zich zo nu en dan kunt terugtrekken met familie en andere geliefden… Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk maar dankzij de lage rentes komt die droom voor velen wel weer dichterbij! En ja, er zijn meer Belgen dan ooit die profiteren van de lage rentetarieven en daadwerkelijk een extra woonkrediet afsluiten of van plan zijn dit binnenkort te gaan doen.Een woonkrediet afsluiten voor een tweede verblijf in het buitenland

Steeds meer Belgen sluiten een woonkrediet af waarmee ze een extra verblijf in het buitenland financieren. De lage rente speelt daar een belangrijke rol bij. Zit u zichzelf al zitten in Spanje, Frankrijk of welke droombestemming dan ook? Omdat lang niet iedereen de mogelijkheid heeft het aankoopbedrag van een vakantiehuis uit eigen portemonnee te betalen, zou u gebruik kunnen maken van het woonkrediet.

De rentes staan historisch laag. U kan de kosten spreiden over een langere looptijd en plukt mogelijk ook nog eens fiscaal de vruchten van uw aankoop. Daarbij is investeren in vastgoed op zich geen onverstandige keuze. Vooral als u uw tweede verblijf voor een mooie prijs op de kop kan tikken.

Hoe profiteert u van de fiscus?

Fiscaal voordeel uit uw tweede verblijf halen? Hoe werkt dat? Voor de aankoop van uw eerste verblijf profiteert u van de meeste belastingvoordelen. Echter, wat niet iedereen weet is dat ook voor een tweede woning er diverse aftrekposten zijn waar u natuurlijk straks gretig gebruik van maakt.

Zo kan u de premie van uw verzekeringen (schuldsaldoverzekering onder andere) fiscaal inbrengen en wel onder ’t belastingstelsel van ‘langetermijnsparen’. Dat geldt ook voor de kapitaalaflossingen van het woonkrediet. Het totale fiscale voordeel kan wel oplopen tot bijna 700 euro per jaar per persoon. De intresten zijn tevens aftrekbaar van het inkomen uit onroerend goed.Rente bereikt bijna het laagtepunt van 1%

Op dit moment staat de rente bijna op 1% (1,2%). Geld lenen voor een extra verblijf is vandaag de dag zeer interessant. Niet iedere bank biedt nog deze lage interest.

Vergelijk dus al het aanbod met elkaar en schroom ook niet om te onderhandelen met uw eigen bank. Overigens betaalt u bij de aankoop van een tweede woning wel administratiekosten en registratierechten. Deze kosten moet u dus wel degelijk laten meetellen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be