Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u ineens wat extra geld nodig heeft. Een goede manier om altijd zeker te zijn dat u voldoende geld heeft is het afsluiten van een doorlopend krediet.

Hiermee kunt u bij onverwachte uitgaven makkelijk een beroep doen op een extra potje zonder dat dit u veel hoeft te kosten. Doordat winkelen via internet belangrijker is geworden is een doorlopend krediet voor uw online aankopen een goed idee. Veel webshops bieden zelf een vorm van online krediet aan, maar je kunt er ook gewoon één bij een kredietverstrekker afsluiten. Hier volgen een aantal aandachtspunten.

Waarom bij een kredietverstrekker afsluiten?
Hoewel het misschien aantrekkelijk klinkt om uw doorlopend krediet direct bij de winkel af te sluiten is het toch verstandig hier nog eens over na te denken. Het klinkt misschien wat simpel, maar uiteindelijk is een winkel een winkel. En dus geen kredietverstrekker. Een doorlopend krediet voor uw online aankopen afsluiten bij een kredietverstrekker geeft u meer vrijheid. Stel dat u eens bij een andere webshop wilt winkelen. Dan kunt u geen gebruikmaken van het krediet dat u eerder heeft afgesloten bij een andere online winkel. Wanneer u dit echter bij een kredietverstrekker doet, dan is dit geen probleem.

BENL Image Banner 728 x 90 Buy Way Line

Doorlopend krediet beter dan persoonlijke lening
Voor online aankopen is een doorlopend krediet vaak een beter idee dan een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is vaak flexibeler dan een vaste lening. U betaalt bijvoorbeeld rente over het geleende bedrag en meer niet. Ook is een doorlopend krediet na één keer aanvragen altijd te gebruiken. Na aflossing kunt u het krediet zelfs opnieuw aanspreken. Wanneer u met spoed een aankoop moet doen kunt u dit direct verzorgen. Wanneer u eerst hiervoor een persoonlijke lening moet afsluiten kan veel tijd verloren gaan terwijl dit niet nodig is. In dergelijke situaties is een doorlopend krediet de betere oplossing.

Doorlopend krediet versus bankrekening
Het grote voordeel van een doorlopend krediet voor uw online aankopen is dat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer bijvoorbeeld de wasmachine kapot gaat dan kunt u direct online gaan zoeken naar een nieuwe omdat u weet dat u het geld direct beschikbaar heeft. Wanneer u hiervoor moet sparen kunt u misschien wel enkele weken uw kleding niet wassen. Dat is natuurlijk geen ideale situatie. Omdat een doorlopend krediet over een lange looptijd wordt afgesloten ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties.

Waarop letten bij een doorlopend krediet
Wanneer u een doorlopend krediet gebruikt voor uw aankopen, let dan op dat u de opgebouwde schuld ook weer aflost. Snel extra aflossen komt bij een doorlopend krediet meestal niet op een boete te staan. Aan de andere kant betekent niet snel genoeg aflossen dat u een hoop extra kosten aan rente voor uw rekening krijgt. Bovendien blijft de lening daardoor heel lang staan. Let er daarnaast op dat je niet te veel leent. Een doorlopend krediet voor uw online aankopen heeft alleen zin als u niet tegen de limiet aan zit.