Wie wil er nou geen korting krijgen op zijn woonlening? Als u een goedkope hypothecaire lening wilt afsluiten, dan is het verstandig om de leenvoorwaarden van de bank goed te bekijken. Wie weet dat uw bank u tegemoet kan komen. Sommige banken bieden een fikse korting als u aan een aantal voorwaarden kunt voldoen. Bij weer anderen kunt u eens in de zoveel tijd een kleine korting bedingen op uw woonlening. Bij de meeste banken is echter weinig te halen. Zij rekenen zeg maar een vaste prijs.

Veel korting op uw woonlening als u een pakket afneemt

U heeft de meeste kans om veel korting op uw woonlening te ontvangen wanneer u een pakket afneemt bij uw bank. Met een pakket neemt u dus meerdere financiële producten af zoals een schuldsaldoverzekering, brandverzekering of overlijdensrisicoverzekering.

Meeste korting bij AXA

Laten we meteen met de deur in huis vallen: Bij AXA bent u het goedkoopste uit als u een woonlening afsluit. U moet dan wel aan veel voorwaarden voldoen. Wie korting wil ontvangen moet daar wel iets voor doen. Bij AXA profiteert u van de allerlaagste leenrente namelijk (gemeten op 10 oktober 20107) 2.54 %. U sluit daarvoor een woonlening af met een looptijd van twintig jaar tegen een vaste rente. Dat scheelt meer dan 0,5 % in vergelijking met andere Belgische banken. 4 belangrijke voorwaarden om een woninglening tegen deze lage rente af te sluiten zijn:1. U leent tot max. 85 % van de woningwaarde.
2. U bent verplicht om een brandverzekering bij hen af te sluiten.
3. Het inkomen van uw gezin stort u op de (zicht)rekening van AXA.
4. U onderschrijft uw schuldsaldoverzekering bij AXA.

De ING kan er ook wat van!

Naast AXA zit u ook bij de ING goed voor wat betreft korting op woonleningen. Als u bij de ING een woonlening afsluit, dan ontvangt u korting tot 0,75 %. U onderschrijft ook bij hen uw schuldsaldoverzekering en datzelfde geldt voor uw brandverzekering. Ook verplicht de bank u om minimaal tien debetbetalingen op uw rekening van de ING te doen per maand.

Andere banken met korting

Bij zowel Belfius als Argenta ontvangt u een korting van 0,50 %. Ook bij deze banken bent u dus goedkoper uit. Ook bij deze Belgische banken staat er weer iets tegenover. Zo moet u ook bij hen uw brandverzekering en schuldsaldoverzekering onderbrengen.