Wanneer u geld gaat lenen, dan kan het zijn dat u er ineens op een vervelende manier achter moet komen dat u geregistreerd bent in het CKP (anders bekend als de Zwarte Lijst). Wanneer u hier staat geregistreerd kan het zijn dat het erg moeilijk wordt om een lening aan te gaan bij banken en overige leningverstrekkers.

Veel mensen die geregistreerd staan vragen zich af of geld lenen met CKP mogelijk is en hoe ze zo snel mogelijk van deze registratie af kunnen komen. Natuurlijk zijn beide vragen zeer logisch, met een kijk op het feit dat een registratie op de zwarte lijst normaal gesproken voor 10 jaar is.

Aangemeld bij het CKP, wat nu?

Wanneer u geld wilt lenen en geregistreerd staat bij het CKP, dan kan dit erg frustrerend zijn maar toch is het CKP ervoor om te zorgen dat mensen met geld problemen niet verder in de problemen komen.

Eenmaal een CKP registratie dan blijft deze na betaling nog 10 jaar staan, slechts in uitzonderlijke gevallen wordt een registratie vroegtijdig ingetrokken en vaak moet dit dan juridisch geregeld zijn. Ondanks de lange duur van een registratie is het gelukkig nog wel mogelijk om een lening aan te gaan bij sommige verstrekkers

Ondanks een registratie is het alsnog mogelijk om een lening aan te gaan. Geld lenen met CKP is dan ook zeker wel mogelijk, alleen werkt het net even anders dan normaal en moet u er rekening mee houden dat u geen grote bedragen kan lenen.

Manieren om geld te lenen met CKP

Er bestaan meerdere manieren waarmee u geld kunt lenen ondanks een vermelding op de zwarte lijst. Sommige leningverstrekkers kijken niet naar deze registratie en vragen hem ook niet op via de NBB.

We hebben het nu over de verstrekkers van minileningen en minikredieten (ook wel flitsleningen genoemd). Dit zijn vaak kleinere leningen, onder de €1000 met een korte looptijd. Doordat de leningen klein zijn en een korte looptijd hebben wordt er niet gekeken of u aan CKP aantekening heeft of niet.

Iedereen kan op deze manier geld lenen met CKP, maar het is wel belangrijk dat u het geleende geld ook binnen de vastgestelde termijn kunt terugbetalen. De aanvraag van een minilening of minikrediet is makkelijk en snel te doen via het internet en neemt maar enkele minuten in beslag.

Waar u rekening mee moet houden

Lenen op deze manier brengt een aantal voor en nadelen met zich mee, zo heeft het als voordeel dat u snel en eenvoudig het geld op uw rekening kunt hebben, maar moet het geleende geld ook snel worden terugbetaal (meestal binnen 30 tot 45 dagen).

Omdat de leningverstrekkers het risico nemen om mensen die zijn opgenomen in het CKP een lening te verstrekken zijn ook de prijzen voor lenen een stuk hoger dan bijvoorbeeld bij een bank. Ook staan deze aanbieders erom bekend in de meeste gevallen niet al te coulant te zijn, indien het geleende bedrag niet binnen de vastgestelde periode wordt voldaan. U loopt dus het risico op hoge boetes indien u niet op tijd het geleende geld kunt terugbetalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be