Wilt u geld lenen van familie? Veel mensen kloppen tegenwoordig bij een familielid aan om geld te lenen in plaats van bij een bank. In dit artikel willen wij graag kijken naar de mogelijkheden om geld te lenen van familie. Waar moet u rekening mee houden en wat zijn eventuele valkuilen?

Zet alles op papier
Als u geld gaat lenen van een familielid dan is het belangrijk om alles goed op papier te zetten. Met alles bedoelen wij zaken zoals het leenbedrag, de aflostermijn en de eventuele rente. Maak duidelijke afspraken over deze zaken en zet ze op papier. Ook is het belangrijk dat zowel u als het familielid waar u geld van leent het formulier ondertekenen.

Valkuilen
Waarom is het zo belangrijk om alles goed op te noteren en te ondertekenen? Stel dat u deze zaken niet opschrijft en uw relatie met het familielid verslechterd om de één of andere reden, dan kan er een conflict ontstaan. Het is vervolgens lastig om het conflict bij te leggen. Het familielid zal namelijk een andere versie van het verhaal hebben dan u. Door duidelijke afspraken te maken voorkomt u hiermee probleem.
Geld lenen van een familielid kan heel interessant zijn, maar bedenk wel dat het enorm belangrijk is om de gemaakte afspraken na te komen. Stel dat u afgesproken heeft 10.000 euro te lenen en het bedrag binnen een jaar terug te betalen, maar dit kunt u om de één of andere reden niet bolwerken, wat dan? Het familielid kan dan boos worden en hierdoor kan de relatie zomaar beschadigen. Denk dus goed na of geld lenen van een familielid wel iets voor u is, want het brengt wel een bepaald risico met zich mee. Bent u zeker van uw zaak en weet u ook zeker dat u het geleende geld binnen de afgesproken termijn kunt aflossen, dan is geld lenen van familie wellicht een idee voor u. Feit blijft namelijk wel dat geld lenen van familie in bijna alle gevallen een flink stuk goedkoper is dan geld lenen van de bank. De rentepercentages die banken vragen over geleend geld liggen vaak een stuk hoger. Geld lenen van familie is vaak gratis, omdat er vaak geen rente wordt gevraagd. In de gevallen dat er wel rente betaalt moet worden gaat het vaak om een klein percentage waardoor de lening dus goedkoop te noemen is.

Wij wensen u heel veel succes als u besluit geld te lenen van familie. Maak duidelijke afspraken en schrijf alles goed op. Kom de gemaakte afspraken na en los dus tijdig af. Op deze manier moet het helemaal goed komen.