Geld lenen voor verbouwing

Wilt u ook graag uw woning verbouwen, maar heeft u hier op het moment geen geld voor? Dan is het aan te raden om ook eens na te denken over geld lenen voor verbouwing. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, namelijk door middel van:

  • een persoonlijke lening
  • een doorlopend krediet
  • een tweede hypotheek

Ecoloan NL 728x90

Persoonlijke lening

Veel mensen kiezen ervoor om een persoonlijke lening af te sluiten om een verbouwing te kunnen financieren, omdat je de rente van deze lening kunt aftrekken als het geld wordt gebruikt voor een verbouwing. Geld lenen oor verbouwing door middel van een persoonlijke lening is interessant tot een bedrag van €25.000. Het nadeel van het afsluiten van een persoonlijke lening is vaak dat de rente wat hoger is en je deze binnen 10 jaar moet aflossen, hierdoor worden de maandlasten vaak ook wat hoger. Dit hoeft echter geen probleem te zijn als je maar een klein beetje geld hoeft te lenen voor de verbouwing of dat je de lening snel denkt af te kunnen lossen. Een persoonlijke lening mag namelijk vaak boete vrij worden afgelost op elk gewenst tijdstip. Daarbij hoef je bij een persoonlijke lening niet bang te zijn voor bijkomende kosten, zoals advies-, notaris- en/of taxatiekosten.

Persoonlijke lening Image Banner 468 x 60

Doorlopend krediet

Sommige mensen gebruiken ook het doorlopend krediet wat ze op hun rekening hebben om een verbouwing te financieren. Dit is af te raden, omdat je de rente van het krediet niet kunt aftrekken en daardoor is het interessanter om een persoonlijke lening of tweede hypotheek af te sluiten.

Tweede hypotheek

Vaak is het mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de huidige hypotheekverstrekker of bij een andere hypotheekverstrekker. Geld lenen voor verbouwing door middel van een tweede hypotheek wordt vaak pas aantrekkelijk bij een lening € 25.000. Verder moet je ook rekening houden met extra bijkomende kosten, zoals notaris-, taxatie- en/of advieskosten. Ook krijg je weer een hertoetsing voor de toekenning van de hypotheek, je zult dus weer al je gegevens moeten inleveren, zoals inkomensgegevens, waarde van de woning enzovoort. Ook is het vaak het overwegen waard om bij verschillende hypotheekverstrekkers te informeren naar de mogelijkheden. In sommige gevallen kan het namelijk interessanter zijn om geld te lenen voor verbouwing bij een andere verstrekker.

Een tweede hypotheek mag binnen 30 jaar weer worden afgelost, dit scheelt weer in de maandlasten. Maar mocht je toch sneller willen aflossen, dan is dat mogelijk. Je mag vaak namelijk ieder jaar een klein deel boete vrij aflossen.

Kortom, wil je geld lenen voor een verbouwing aan je huis, onderzoek dan eerst goed de mogelijkheden. Het is lastig om te zeggen wat de verstandigste manier van lenen is omdat het ook weer afhankelijk is van de huidige situatie, de hoogte van het te lenen bedrag en de snelheid waarin je wil aflossen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be