Met dit artikel informeren we onze lezers over geld lenen zonder bank maar bij Smava marktplaats. Wat is Smava? Dat is een peer to peer kredietplatform (p2p) waarop particulieren geld kunnen lenen en dat zonder tussenkomst van een intermediair of bank. U kunt ook op deze manier anoniem en gemakkelijk geld lenen.Online onderhands geld lenen

Smava is dus zelf geen kredietverstrekker of bank. Het biedt investeerders wel de mogelijkheid om leningen aan te bieden. Dat kunnen zowel particulieren als bedrijven zijn. Als particulier kunt u op dit platform anoniem en snel geld lenen. Onderhands geld lenen dus. Mensen lenen geld uit aan mensen en beide partijen profiteren van de voordelen. Zo kan u als particulier geld uitlenen aan een andere particulier en daaraan verdienen. Andersom kunnen particulieren die voor een lening niet bij de bank terecht kunnen op deze manier toch geld lenen. En dat zonder allerlei beklemmende en onnodige voorwaarden. Smava lijkt in dit opzicht veel op een andere krediet marktplaats namelijk Geldvoorelkaar.nl. Al is deze laatste peer to peer kredietplatform toch eerder een crowdfunding platform dan Smava. Bij Smava draait het in de eerste plaats gewoon om kredietverstrekking maar dan door particulieren (en soms ook door bedrijven).

Weg met al die traditionele banken en tussenpersonen!

Banken en tussenpersonen willen allemaal verdienen aan geld uitlenen. Maar eigenlijk zijn het overbodige schakels in een netwerk. Waarom zou u geld lenen via een bank of tussenpersoon als u ook gewoon van persoon tot persoon kan lenen? Banken moeten zelf ook betalen voor leningen die ze afsluiten. Een groot gedeelte van de rente die u betaalt over een lening van een bank bestaat uit kosten die de bank zelf maakt. Zonde. Bij Smava betaalt u de uitleners gewoon wat zij willen hebben. En niet meer. Geld lenen zonder traditionele tussenpersonen is een ouderwetse manier van lenen. U bespaart daarmee veel geld en reageert op aanbieders die u de beste aanbieding kunnen doen. Zonder tussenkomst van een bank lenen raakt steeds meer ingeburgerd.

Anoniem lenen van particulieren

Geld lenen van privépersonen is een compleet nieuwe manier van lenen. Banken worden straks min of meer overbodig. Dankzij het internet ontstaan er veel mogelijkheden om direct geld te lenen bij particulieren. Crowdfunding is daarbij een mogelijkheid om goedkoper geld te lenen. Aanvragers en aanbieders kunnen elkaar snel vinden. Online worden goede afspraken gemaakt. Vaak leggen meerdere aanbieders geld in en ze spreiden zo het risico. Marktplaats Smava is één van de vele krediet marktplaatsen voor particulieren en bedrijven. In de Verenigde Staten is deze manier van lenen zonder bank al een tijdlang bekend. Zo zijn de websites VK Zopa en Prosper in de VS al bijna gemeengoed geworden. In Nederland zijn Smava en Geldvoorelkaar de twee bekendste en meest betrouwbare partijen.

Zonder bank als particulier een lening afsluiten bij Smava

Overigens kunnen bij Geldvoorelkaar.nl zowel bedrijven als particulieren zich inschrijven en geld lenen of uitlenen. Bij Smava kunnen alleen particulieren terecht.

Voorwaarden geld lenen Smava

Bij Smava kan niet iedereen zomaar een lening afsluiten. Zo gemakkelijk gaat dat ook weer niet. De investeerders lenen niet blindelings geld uit maar willen er zeker van zijn dat u de lening weer kunt terugbetalen. Daarom moet u documenten toesturen en een uitgebreide vragenlijst invullen. Met die kredietwaardigheidstoets wordt onder meer de hoogte van uw inkomen bekeken. Overigens worden de gegevens vertrouwelijk behandeld. Op basis van de aangeleverde informatie deelt Smava u in een paar bepaalde klasse in. Ze noemen dit zelf een bonitätsklasse. Daarmee kunnen kredietgevers het risico bepalen. Bent u door Smava met een hoge rating geclassificeerd? Dan loopt de kredietgever in dit geval met u minder risico. Het voordeel voor u is dat u dan tegen een lagere rente kunt lenen. U moet wel geduld hebben. Want het kan eventjes duren totdat er door alle kredietgevers voldoende geld is ingezameld.

Enkele feiten:

• Smava bestaat 5 jaar.
• In totaal is er voor 65 miljoen euro aan kredieten verstrekt.
• De hoogste lening bedroeg 50.000 euro.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be