Het verbouwen van een huis kost vaak een aardige duit. Het is wijselijk om een aanzienlijk bedrag te sparen alvorens u uw huis gaat of laat verbouwen. Het sparen is echter niet altijd toereikend, dus in dat geval is het ook een optie geld te lenen.

Wanneer u ervoor kiest geld te lenen om uw huis op te knappen, kunt u kiezen uit verschillende soorten leningen. Voor het verbouwen van een huis kiezen de meeste mensen voor een doorlopend krediet of voor een persoonlijke lening. De beste optie hangt af van uw persoonlijke (financiële) situatie.

Renovatie lening Cetelem

Kenmerken van doorlopend krediet

Een belangrijk kenmerk van een doorlopend krediet is dat de rente variabel is. Gedurende de looptijd van de lening kan de rente dus stijgen of dalen. Voor mensen die goed op de hoogte zijn van de renteontwikkelingen op de financiële markt, kan een doorlopend krediet een geruststellende optie zijn. Bij een doorlopend krediet is het tevens mogelijk om de reeds afgeloste bedrag opnieuw op te nemen. Een doorlopend krediet kan altijd boetevrij worden afgelost en de rente van een doorlopend krediet is doorgaans lager dan die van een persoonlijke lening.

DCC BENL AUGUST 2016 MYLINE FLEXIBILITE NL 840x150

Kenmerken van persoonlijke lening

Het grote verschil van een persoonlijke lening ten opzichte van een doorlopend krediet is dat een persoonlijke lening een vaste rente en een vaste looptijd heeft. Het is bij een persoonlijke lening niet mogelijk om reeds afgeloste bedragen niet opnieuw op te nemen. Vervroegd aflossen is meestal alleen mogelijk tegen betaling van een boete. Bij het verbouwen van een huis is het voordeel van een persoonlijke lening dat de rente van deze lening fiscaal aftrekbaar is. Deze fiscale aftrekbaarheid kan er dus voor zorgen dat een persoonlijke lening voor het verbouwen van een huis voordeliger kan zijn dan een doorlopend krediet.

Duurzaam verbouwen

Als u besluit uw huis te verbouwen, loont het de moeite om te bekijken of het huis duurzaam kan worden verbouwd. Vanzelfsprekend bespaart u met een duurzaam huis op uw energierekening en een verduurzaamd huis verhoogt uw comfort. Een duurzame investering zorgt er tevens voor dat de waarde van uw huis stijgt en u ontlast het milieu. Dit zijn echter niet de enige voordelen van het duurzaam verbouwen. Diverse kredietverstrekkers willen duurzaamheid bevorderen door aantrekkelijke leningen aangaande duurzaam bouwen te verstrekken. Zo zijn er in Nederland meerdere partijen (overheid en diverse banken) die een dergelijke goedkope lening mogelijk maken.

Ecoloan NL 728x90

Eco Credit 840x150 NL

Voordelen dankzij energiebesparende maatregelen

Vaak kunnen kosten voor een duurzame verbouwing mee worden gefinancierd in uw hypotheek. Als u reeds het maximale hypotheekbedrag hebt bereikt, bestaat de kans dat u een extra hypotheek kunt krijgt voor energiebesparende maatregelen. Uw maandelijkse energielasten dalen namelijk wanneer u het huis duurzaam verbouwt. Het kan dus de moeite zeer lonen als u ervoor kiest om uw woning op een duurzame wijze te verbouwen. De investering in een duurzame verbouwing kan aanvankelijk duurder zijn ten opzichte van een traditionele verbouwing (qua materiaalkosten), maar kan dit zeker qua lenen een voordelige optie zijn.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be