Rente bij lening zonder toetsing

Maar wat vaak wordt er zomaar vanuit gegaan dat de rente bij een lening zonder toetsing bij het CKP sowieso hoger ligt dan wanneer u een lening afsluit die wel onder toezicht staat van het CKP. In principe hoeft dit echter niet altijd zo te zijn. U kunt bijvoorbeeld een krediet afsluiten bij instellingen of bedrijven die niet verbonden zijn aan het CKP. Een inmiddels bekend voorbeeld zijn de energieleveranciers of warenhuizen.

Zij hebben vaak specifieke (beperkte) kredieten waarbij er geen toetsing bij het CKP wordt gedaan. Hierbij ligt de rente niet per definitie hoger dan wanneer u kiest voor een klassiek krediet bij een bank, maar kunnen de voorwaarden wel verschillen zodat u bijvoorbeeld geen ruimte heeft wanneer u niet aan de aflossingsvoorwaarden kunt voldoen. De rente die berekend wordt kan wel afhangen van uw persoonlijk vermogen.

Lenen met negatieve codering

Een negatieve codering bij het CKP hoeft er niet per definitie voor te zorgen dat u geen krediet meer kunt afsluiten. Wel kan het voorvallen dat u te maken krijgt met een hogere rente doordat u tot de zogenaamde risicogroep behoort. U kunt er echter ook voor kiezen om te lenen bij een instelling of privaat bedrijf dat niet verbonden is met het CKP. Er wordt in dat geval met andere woorden geen CKP-toetsing gedaan

Eventueel dient u er hierbij wel rekening mee te houden dat u slechts met beperkte kredieten te maken heeft en dat er eventueel een hogere rente berekend kan worden. Wanneer u wenst te lenen met een negatieve codering zult u in de meeste gevallen niet meer bij banken terecht kunnen aangewezen zijn op andere partijen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan energieleveranciers of warenhuizen, welke meestal over verschillende specifieke en interessante kredietvormen beschikken.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be