Een nieuwe wagen, veel mensen denken er over na. Toch zetten veel mensen niet door omdat ze niet genoeg financiële middelen hebben. Gelukkig bestaat er zoiets als geld lenen voor een nieuwe wagen. Stel dat u zo’n 5.000 euro heeft voor een nieuwe wagen, maar de wagen kost 15.000, dan kunt u eenvoudig 10.000 euro lenen. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken, het afsluiten van een lening? Wij geven u in dit artikel graag enkele tips als het gaat om lenen.

Auto NL Image Banner 840 x 150

Leenbedrag
Allereerst zult u moet bekijken welke wagen u precies wilt kopen. Wordt het de nieuwste Volkswagen Golf, of toch een Audi A8? Het is maar net welk merk het beste bij u past en waar u het beste gevoel bij heeft. Verdiep uzelf in de wagens die er zijn en bekijk wat de totaalkosten zijn als u de wagen zou gaan kopen. Als u eenmaal weet welke wagen u wilt kopen en wat het totaalbedrag is dan kunt u uw spaarrekening raadplegen. Hoeveel geld staat daar precies op? Stel dat u een wagen wilt kopen van 25.000 euro en u heeft nog 2.500 euro aan spaargeld, dan zult u dus 22.500 euro moeten lenen.

Goedkoop
Als u weet hoeveel geld u nodig heeft voor uw nieuwe wagen, dan zult u een goedkope lening moeten vinden. Niemand wil teveel betalen voor een lening, het is dus belangrijk om te kijken hoeveel de lening gaat kosten. Stel dat u de lening wilt afsluiten bij de Hello bank! dan heeft dit een groot voordeel. Op de website van Hello bank! is namelijk een simulator te vinden. U kunt in deze simulator aangeven hoeveel geld u wilt lenen voor uw nieuwe wagen en in welke termijn u het geld weer wilt aflossen. Als u deze simulator gebruikt en meerdere aflostermijnen bekijkt dan zult u ontdekken dat een langere aflostermijn leidt tot een duurdere lening. Als u de mogelijkheid heeft om snel af te lossen dan raden wij dat zeker aan, want hierdoor wordt de lening goedkoper.

Kwaliteit
Een lening moet goedkoop zijn, daar zijn we het vast allemaal over eens, maar heeft u ook al bedacht om eens te kijken naar de kwaliteit van de geldverstrekker? Het is belangrijk om de lening onder te brengen bij een bank of geldverstrekker die goed in de boeken staat. Wij willen graag twee specifieke banken benoemen waarbij u gerust geld kunt lenen, namelijk bij de Beobank en de Hello bank! Dit zijn twee betrouwbare banken waar u ook nog eens geld kunt lenen tegen een scherp tarief.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be