Wel eens gehoord over het bulletkrediet? Dit is een hypothecair krediet en met name geschikt voor vennootschappen. Het krediet wordt aan uw bestaande verzekeringscontract (pensioen) gekoppeld. Hoe het werkt, dat leest u hieronder.

Bulletkrediet: Hoe het werkt

Zoals we hierboven al schreven is het bulletkrediet voor vennootschappen een hypothecair krediet. Deze koppelt de kredietverstrekker aan uw pensioenverzekering. Tijdens de looptijd van uw bulletkrediet betaalt u alleen een rentedeel. Pas op het einde van de looptijd lost u het bulletkrediet in één keer af en wel met het bedrag dat is vrijgekomen uit uw pensioenverzekering.

Bulletkredieten worden doorgaans gebruikt om te investeren in vastgoed (privévastgoed welteverstaan). Immers, u betaalt tijdens de looptijd geen aflossing. Het geleende kapitaal betaalt u terug op het moment dat uw pensioenverzekering uitkeert.

Santander krediet

Waarom geschikt voor vennootschappen?

Dan nu de vraag waarom u het bulletkrediet zou moeten afsluiten om onroerend goed mee te financieren? Zijn er geen betere opties? Nu is het bulletkrediet vooral interessant als u een vennootschap heeft. U kan met dit krediet nu al de kapitaal die u in de toekomst opbouwt gebruiken.

Als vennoot profiteert u van fiscale voordelen. Immers, u bouwt (onderliggend) kapitaal op in een IPT. Alle gestorte premies in uw IPT kunnen worden afgetrokken en wel van de vennootschapsbelasting. Het komt erop neer dat uw vennootschap tot maximaal 35% van de betaalde premies terugkrijgt.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Wanneer interessant?

Dit krediet is vooral interessant als u verwacht in de toekomst een mooi kapitaal te ontvangen (bijvoorbeeld als uw pensioenverzekering een bedrag uitkeert) óf als u al vermogen heeft opgebouwd. Daarnaast heeft u plannen om te investeren in vastgoed (zoals het aankopen van vastgoed, uitbreiden of verbouwen). U heeft een eigen vennootschap en kunt aantonen dat uw inkomen regelmatig is. En u zoekt naar een manier om met uw vennootschap zoveel mogelijk fiscaal voordeel te behalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be