Het aanvragen van een online rekening is ontzettend makkelijk. Het kan helemaal online en dus vanuit je luie stoel op je laptop.

Je zult misschien denken dat er veel bij komt kijken of dat het een heel gedoe is, maar niets is minder waar. Hieronder staat uitgebreid beschreven hoe het aanvragen van een online rekening precies in zijn werk gaat, zodat je helemaal voorbereid bent en weet waar je aan toe bent. Je zult al snel zien hoe gemakkelijk het is en kunt meteen die online lening aanvragen!

De lening kiezen

Als eerste moet je kiezen wat voor soort lening je wilt hebben. Je kunt kiezen voor een hypothecaire lening, een persoonlijke lening of een lening op afbetaling. Onder de lening op afbetaling valt dan ook een online lening voor wagens of voor verbouwingswerken. Met een hypothecaire lening kun je eindelijk je droomhuis kopen. Een persoonlijke lening kun je gebruiken voor veel verschillende doelen, zoals een bruiloft, een verbouwing of simpelweg omdat u veel rekeningen hebt die u even niet kunt betalen.

Bij een lening op afbetaling betaal je het geleende bedrag in maandelijkse termijnen terug. Hoeveel dit elke maand is, hangt af van verschillende factoren. Zo spelen uw inkomsten een rol, het soort lening dat u af wilt sluiten en natuurlijk het bedrag dat u wilt lenen. Hoe meer u leent, hoe hoger waarschijnlijk ook het bedrag is dat u elke maand terug moet betalen. Doordat er verschillende soorten leningen zijn, is er ook voor elke situatie en elke reden een bijpassende lening. Zo weet je dus zeker dat je een lening hebt die goed bij jou past waardoor je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens het afbetalen.

Het aanvragen

Als je dan een geschikte lening uit hebt gekozen, kun je deze aan gaan vragen. Als eerste moet je een bedrag invoeren. Het minimale en maximale bedrag dat je aan kunt vragen, verschilt per soort lening. Bij een hypothecair krediet kun je bijvoorbeeld maximaal €200.000,- lenen. Het minimumbedrag dat je hierbij kunt lenen ligt ook veel hoger dan bij een lening op afbetaling. Als je dan het gewenste leenbedrag in hebt gevuld, moet je ook invullen hoe snel je het weer af wilt lossen. Ook hier hangt dit termijn af van de soort online lening die je hebt gekozen en het bedrag dat je wilt lenen. Je krijgt dan meteen te zien hoeveel je elke maand moet betalen en hoeveel procent rente je betaalt over het geleende bedrag.

Als je bijvoorbeeld €150.000,- wil lenen om een huis te kopen en je wil deze online lening in 25 jaar tijd terugbetalen, dan staat er meteen hoeveel je elke maand precies moet betalen. Je hebt dan namelijk een rente van 1,49%. Om in de afgesproken tijd de online lening weer terug te betalen, betaal je €598,49 per maand. In totaal betaal je dan dus €179.547,11. Dit is, zoals je kunt zien, nogal wat meer dan de €150.000,- die je hebt geleend. Houd er dan ook altijd rekening mee dat geld lenen ook altijd geld kost. Dit komt dus door de rente die je moet betalen om het bedrag te kunnen lenen.

Vervolgens moet je ook wat persoonlijke gegevens invullen, zoals je naam en geboortedatum, je woonsituatie en je inkomen. Het kan ook zijn dat je een kopie van je identiteitsbewijs en loonstrookje mee moet sturen. Hiermee kun je laten zien dat je in staat bent om het geleende bedrag zonder problemen en binnen de afgesproken tijd weer terug te betalen. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen, een afspraak maken of gewoon meteen het ingevulde formulier versturen en de online lening aanvragen.

Na de aanvraag

Wat er na de aanvraag gebeurt, ligt niet in jouw handen. De kredietverstrekker gaat dan namelijk jouw aanvraag bekijken. Wij kijken naar het bedrag wat jij wilt lenen en wat jouw financiële situatie precies is. Vervolgens overleggen we met onze verzekering of zij het door jou gevraagde bedrag willen lenen. Heb je nu een vast inkomen? Wat is je huidige financiële situatie? Heb je nog ergens anders flinke schulden open staan? Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om te weten voordat de lening goedgekeurd wordt. De voorwaarden lijken streng, maar dit valt reuze mee. Ze moeten er echter natuurlijk wel zeker van zijn dat het geld ook weer terugbetaald wordt.

Je hoeft niet per se een vast contract te hebben om een lening af te sluiten, al denken veel mensen dat dit wel zo is. Als je iemand kent met een vast contract die samen met jou deze overeenkomst aan wil gaan, dan is dat ook voldoende. Het is ook mogelijk om een online lening aan te vragen wanneer je nog een andere lening hebt lopen. Je kunt er zelfs voor kiezen om verschillende leningen samen te voegen tot één lening zodat je minder rente hoeft te betalen. Zo kun je heel eenvoudig honderden euro’s besparen en bovendien heb je zo ook een beter overzicht van je maandelijkse kosten.

Het geld

Als jij tevreden bent en de verzekeraars zijn ook akkoord gaan met de de aanvraag, is het allemaal rond. Ze maken dan een contract op dat ze samen met jou nog eens doorlopen. Op deze manier is voor beide partijen alles helder, kunnen eventuele foutjes nog uit het contract gehaald worden of kunnen dingen nog snel gewijzigd worden. Ook kun je op dit moment nog vragen stellen als je die hebt. Zij beantwoorden die dan zo duidelijk mogelijk zodat je precies weet wat er allemaal in het contract staat en niet voor onverwachte kosten komt te staan. De maand hierna begin je al met het afbetalen van je lening en het geld staat dan dus ook al op je rekening.