Hoe particulier geld lenen?

Bedrijven beschikken tegenwoordig over bijzonder veel mogelijkheden om geld te lenen, maar hoe zit het nu precies met particuliere kredietnemers? Een particuliere kredietnemer kan op een zeker ogenblik ook nood hebben aan een groot bedrag, bijvoorbeeld om te investeren in renovatiewerken aan diens huis. Anderzijds kan dat bedrag ook gewoon bestemd zijn voor de studie van zijn of haar kinderen of misschien wordt het bedrag wel gebruikt om een verre reis te boeken. In ieder geval is het type krediet dat kan worden afgesloten steeds afhankelijk van de achterliggende reden van de lening. U zult bijvoorbeeld nooit een autolening kunnen afsluiten om een reis te financieren net als u geen hypothecair krediet toegekend zult krijgen voor de financiering van de studies van uw kinderen. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om particulier geld te lenen? Lees dan beslist even dit interessante artikel.

De gewone persoonlijke lening

De eerste kredietvorm waar u als particulier eigenlijk altijd naar zult willen kijken is de zogenaamde persoonlijke lening. Dit is eigenlijk een algemeen krediet dat u kunt afsluiten om verschillende grote aankopen of investeringen te doen. De persoonlijke lening verstrekt u een bepaald bedrag waarna u dat bedrag in schijven terug zult betalen. Het betreft in negentig procent van de gevallen een maandelijkse schijf die bestaat uit het af te lossen bedrag met daar bovenop ook een bepaalde intrest. De voorwaarden voor de persoonlijke lening zijn in principe niet zo streng, al zult u wel moeten kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om de lening af te betalen. Dat kan door middel van uw inkomen zijn, maar ook bijvoorbeeld door spaargeld of een effectenrekening. In ieder geval, de gewone persoonlijke lening is voor particulieren vaak niet alleen de eenvoudigste, maar ook nog eens de goedkoopste manier om geld te lenen.

01 500x500 BENL email

De zoektocht naar flexibele voorwaarden

Bedrijven beschikken over verschillende mogelijkheden om een krediet af te sluiten dat men in principe kan aflossen en terug op kan vragen wanneer men dat wil. Dat is op zich best interessant, alleen hebben particulieren die mogelijkheid ook? Zeker en vast. Het doorlopend krediet biedt u in principe een combinatie van beide werelden. U beschikt immers over een bepaalde looptijd en u zult iedere maand een bepaald bedrag moeten afbetalen. Het voordeel gaat echter schuil in de flexibiliteit van de voorwaarden. Met andere woorden, het is mogelijk om reeds afbetaalde bedragen terug op te vragen en u kunt zelfs de looptijd van uw kredietovereenkomst zonder probleem en zonder boete laten verlengen. Keerpunt van de medaille is wel dat het doorlopend krediet zonder twijfel één van de duurste leningen is op de financiële markt.

Veel geld lenen als particulier

Hoe interessant de bovenvermelde kredieten ook zijn, ze staan particulieren slechts toe om een beperkt bedrag te lenen. Op zich is dat bedrag wel ruim voldoende om bijvoorbeeld een gemiddelde aankoop of investering mee te doen, maar anderzijds is het niet toereikend om bijvoorbeeld een huis of een auto te kopen. Daar zijn dan ook specifieke kredieten voor in het leven geroepen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de hypothecaire lening voor woningen en de autolening voor de aankoop van een voertuig. Deze kredietvormen beschikken allebei over een extra waarborg waardoor de kostprijs van de lening kan worden gedrukt. Zonder die waarborg zou een dergelijke financiering waarschijnlijk ronduit onbetaalbaar zijn. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat ook particulieren tegenwoordig over ruim voldoende mogelijkheden beschikken om geld te lenen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be