Je komt ze steeds vaker tegen op de weg: Elektrische fietsen of speedpedelecs. Ze worden gebruikt om naar school of naar het werk te gaan of om heerlijk in de vrije tijd te kunnen toeren. Helaas is de aanschaf van een elektrische fiets een kostbare aangelegenheid. Met €1500,- bent u er vaak nog niet. Datzelfde geldt ook voor andere soorten tweewielers zoals bakfietsen, koersfietsen of mountainbikes. Maar voor alles is een oplossing!



Sluit een fietslening af en kom aan een fiets zonder dat u daarvoor direct veel spaargeld nodig heeft. En als u uw fiets gebruikt voor woon-werkverkeer, dan kunt u in feite uw werkgever laten meebetalen. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Woon-werkverkeer & vergoeding

Als u uw elektrische fiets, koersfiets of speedpedelec nodig heeft om op uw werk te komen, dan kan u wellicht bij uw werkgever aankloppen voor een fietsvergoeding. Zo ontvangt u per gereden kilometer een vaste vergoeding. Het hangt natuurlijk af van de reisafstand die u jaarlijks aflegt, maar over het algemeen verdienen werknemers hun fiets dankzij de fietsvergoeding binnen enkele jaren weer terug! Als u een fietslening afsluit, dan kunt u de vergoeding gebruiken voor het aflossen van de maandtermijnen.




Hoe het afsluiten van een fietslening werkt

Een fietslening is gewoon een lening op afbetaling. In principe gelden voor het aanvragen en afsluiten dezelfde regels. Wel moet uw lening bij de meeste banken minimaal €1.300 bedragen. U kunt niet meer lenen dan de aankoopprijs van uw fiets. Meestal bedraagt de looptijd minimaal een half jaar. Banken rekenen geen dossierkosten en het leenbedrag wordt in één keer op uw bankrekening bijgeschreven. Daarmee financiert u de aankoop. Uiteindelijk lost u de lening af door maandelijks een vast bedrag te storten op de rekening van de bank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be