In dit artikel vindt u belangrijke informatie omtrent het persoonlijk krediet. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen en nadelen van een persoonlijk krediet? Wat komt er bij een persoonlijk krediet kijken?

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Persoonlijke krediet

Een persoonlijke krediet is een krediet waar het krediet in één keer op uw rekening gestort wordt. De rente, looptijd en termijnbedrag van het krediet staan hierbij vast, in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet. Dit geeft een hoop zekerheid en hierdoor zijn uw maandlasten eenvoudig te berekenen. De looptijd van het persoonlijk krediet kan nogal verschillen. In sommige gevallen duurt deze slechts 6 maanden, maar er zijn ook gevallen waarbij het krediet een looptijd van 10 jaar heeft.

Bij een persoonlijk krediet heeft u niet veel vrijheid. U kunt namelijk niet vervroegd aflossen zonder boete. Ook kunt u niet extra opnemen. Indien u nog meer geld nodig heeft, zult u nog een krediet moeten afsluiten. Het rentebedrag staat daarentegen wel vast en u heeft zekerheid over de looptijd en het termijnbedrag. Op het begin van het krediet zult u meer rente betalen en minder aflossing. Later zat dit andersom het geval zijn.

JUNE-PAT-Theme 2-NL- 840x150

Voordelen en nadelen persoonlijk krediet

Persoonlijk krediet heeft een aantal voor- en nadelen. Voordelen zijn:

  • Geen verrassingen: het termijnbedrag, de looptijd en de rente staan vast.
  • Interessante leenvorm bij eenmalige leningen: er hoeft enkel één keer geld geleend te worden en hierbij staat alles vast.

Natuurlijk heeft het persoonlijk krediet ook nadelen, een aantal hiervan zijn:

  • Geen flexibiliteit en vrijheid: bij nogmaals geldbehoefte moet er een extra krediet afgesloten worden.
  • Eerder aflossen geeft een boete: bij eerder extra aflossen, krijgt u een boete.
  • Hogere rente dan bij doorlopend krediet.

BENL Image Banner 728 x 90 PAT