Het staat als een paal boven water dat een investering in crypto kan zorgen voor een zeer mooie return on investment. Voor menig aantal mensen geldt dan ook dat zij door hun rendementen uit crypto hun leven danig hebben kunnen veranderen. Dit gezegd hebbende blijkt uit de praktijk eveneens vaak dat de rendementen die mensen weten te verwerven met hun crypto holdings ver van geoptimaliseerd zijn. Dit betekent uiteraard dat men een behoorlijk deel van het potentiële inkomen misloopt. Wanneer dat langdurig blijft aanhouden spreekt het dan ook voor zich dat de verliezen die daarmee gepaard gaan behoorlijk in de cijfers kunnen lopen. Door rekening te houden met de tips op deze pagina is het mogelijk om jouw rendementen uit crypto te optimaliseren.

De rendementen zijn altijd marktafhankelijk

Het eerste feit welke je altijd in het achterhoofd dient te houden bij investeren in crypto is dat je rendement steeds afhankelijk is van de marktomstandigheden. Vergelijkbaar als met de traditionele beleggers- of aandelenmarkt geldt ook voor de cryptomarkt dat we een onderscheid maken tussen:

  1. Een bullmarkt;
  2. Een bearmarkt;

In het eerste geval is er sprake van een positief sentiment dat heerst binnen de cryptomarkt. Dit betekent dat de koersen zeer waarschijnlijk een sterke oplevering zullen kennen. Bovendien valt op dat tijdens een dergelijke bullmarkt zo goed als elk project binnen de cryptomarkt omhoog gaat. Dat geldt dus niet alleen voor de pioniersmunten Bitcoin en Ethereum, maar ook voor de veel kleinschaligere altcoins die op de markt zijn terug te vinden. De rendementen die je kan behalen tijdens een dergelijke periode zijn als vanzelfsprekend meer dan indrukwekkend te noemen.

Wat is een bearmarkt?

Een compleet andere situatie voltrekt zich wanneer er sprake is van een bearmarkt. In dat geval zijn de omstandigheden immers een stuk minder positief. Verschillende zaken kunnen ervoor zorgen dat de staat van de cryptomarkt een flink stuk negatiever wordt. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om een negatieve regulering. Toen bijvoorbeeld China bekend maakte mining activiteiten aan banden te willen liggen zorgde dat meteen voor paniek op de markt. Diezelfde paniek liet zich ook voelen wanneer de grote crypto exchange Binance werd gehacked en ga zo maar door. Tijdens een bearmarkt is het zo dat de mogelijkheden om rendementen te kunnen behalen met crypto eerder beperkt zijn. Voor deskundige traders spreekt het voor zich dat die mogelijkheden er wel nog zijn.

Evalueer altijd grondig de projecten waarin je gaat investeren

Wil je een zo optimaal mogelijk rendement kunnen behalen met je investeringen in crypto? Dan spreekt het voor zich dat je zal moeten investeren in zo interessant mogelijke projecten. Van cruciaal belang is bovendien dat deze projecten niet alleen tegenwoordig interessant zijn, maar tevens over een aantrekkelijk toekomstperspectief beschikken. Het is dan ook altijd van cruciaal belang om jezelf onder meer de vraag te stellen of een tegenwoordig beloftevol project ook in de toekomst nog zo beloftevol zal zijn. Daarbij is het ook altijd goed om de afweging te maken over welke meerwaarde ze beschikt ten opzichte van andere soortgelijke projecten. Weet het project waarin je gaat investeren op alle vlakken beter te scoren? Dan spreekt het voor zich dat dit een zeer gunstig perspectief is voor de toekomst. Dit zijn dan ook de projecten die je globaal gezien het meeste rendement opleveren.

Realiseer passieve opbrengsten met je crypto holdings

Nog een belangrijke tip om je rendementen uit crypto te optimaliseren heeft te maken met het feit dat je er altijd goed aan doet om te zorgen voor passieve inkomsten. Door de jaren heen was het zo dat heel wat holdings gewoon stonden te verkommeren. Dat was zeer vervelend, uiteraard niet in het minst omwille van het feit dat er op die manier heel wat potentieel rendement verloren ging. Tegenwoordig bestaan er twee verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je holdings ook op dergelijke momenten rendement opleveren. De opties waar je voor kan kiezen zijn de volgende:

  1. Het is mogelijk om je cryptomunten te staken;
  2. Je kan kiezen voor een platform met hoge intresten zoals BlockFi;

In het bijzonder wanneer je over een goedgevulde portefeuille met crypto beschikt zal je kunnen vaststellen dat bijvoorbeeld het niet staken van je holdings er in de praktijk voor zorgt dat je heel wat potentieel rendement aan je neus voorbij ziet gaan. Is dat ook iets wat jij graag koste wat het kost wil voorkomen? Dan zal je dus aan de slag moeten met jouw holdings om ze passieve inkomsten te laten realiseren. Let wel op, wanneer je dat gaat doen door je holdings bij een bepaalde partij onder te brengen spreekt het voor zich dat je daar ook bepaalde risico’s mee loopt. Die risico’s moet je dan ook zeker altijd goed begrijpen en bovendien ook incalculeren.