Als mensen hebben we natuurlijk allemaal ons vast werk. Dat vast werk zorgt voor het zogenaamde basisinkomen waarover we beschikken. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze in de praktijk op zoek zijn naar manieren om een extra loon te verdienen.
Dat is mogelijk op verschillende manieren. Ook crypto zou je daarbij kunnen helpen. Voor steeds meer mensen geldt in de praktijk dat ze onderzoeken of de cryptomarkt hen mogelijkheden zou kunnen bieden om een extra loon te kunnen verdienen. Die mogelijkheden zijn er zeker, maar weet je ook welke? Ben jij nog niet bekend met deze mogelijkheden? Dan kan de onderstaande informatie daar verandering in brengen!

Passieve inkomsten realiseren met je crypto holdings

Een extra loon verdienen met crypto is in eerste instantie mogelijk door het realiseren van zogenaamde staking opbrengsten. Wanneer je ervoor hebt gekozen om te investeren in één of meerdere cryptocurrencies heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden om daar passieve inkomsten mee te realiseren. In het verleden was het nog uitsluitend mogelijk om staking opbrengsten te realiseren met zogenaamde proof of stake munten. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Verschillende partijen maken het zelfs mogelijk om de BTC-token van Bitcoin te staken.

Bovendien hoef je niet persé aan staking te denken. Voor verschillende platformen zoals bijvoorbeeld een BlockFi geldt in de praktijk dan ook dat ze het mogelijk maken om hoge spaarrentes te ontvangen op het vermogen dat je bij hen onderbrengt. In vergelijking met de traditionele spaarrekening van banken ligt het rendement bij deze vorm van sparen aanzienlijk hoger. Bovendien geldt vaak dat je de opbrengsten maandelijks en dus niet één keer per jaar krijgt uitbetaald. Ook dat kan als vanzelfsprekend een wereld van verschil betekenen.

Actief crypto traden

Voor de bovenstaande optie geldt dat je er eenmaal de tokens zijn aangekocht en je ze bij een specifieke partij onder hebt gebracht eigenlijk geen omkijken meer naar hebt. Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt is het zogenaamde traden met crypto. Wanneer je dat doet zal je tot de vaststelling komen dat je natuurlijk wel actief bezig moet zijn met deze vorm van geld verdienen. Dat maakt meteen niet onaanzienlijk verschil in vergelijking met de eerste optie. Niet in het minst voor mensen die al een drukke job hebben zal dit wellicht wat te veel gevraagd zijn.

Hou er bovendien naast bovenstaande rekening mee dat crypto trading in de praktijk ook niet zo eenvoudig is als het lijkt. Je moet dan ook goed weten hoe je het moet aanpakken om geen verlies te lijden. Denk dan ook vooral niet dat je door te handelen in crypto instant rijk gaat worden. Vaak is er een meer dan behoorlijk leertraject aan verbonden waar je beslist aandacht aan zal willen besteden. Ondanks het feit dat er in de praktijk zeker mensen zijn die door crypto trading een aardig extra loon kunnen realiseren is dat wellicht toch niet voor de meesten onder ons weggelegd.

Het creëren en verkopen van NFT’s

Uiteraard is het zo dat er met de komst van de zogenaamde non-fungible tokens nog een extra manier werd geïntroduceerd om geld te verdienen met crypto. Voor deze tokens geldt dat ze eveneens op tal van verschillende manieren de mogelijkheid bieden aan mensen om (extra) kapitaal te realiseren. In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat je heel wat creatieve hersenspinsels om kan zetten in een NFT. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om:

  • Een visuele creatie die je hebt gemaakt;
  • Een muzieknummer of een fragment;
  • Videobestanden;

Wanneer je een beetje creatief bent aangelegd is de kans dus zeer groot dat jij jouw skills kan aanwenden om een NFT te realiseren. Vervolgens kan deze NFT worden verkocht waardoor je er geld mee kan verdienen. Pak je het slim aan? Dan zorg je er ook voor dat je aanspraak kan maken op zogenaamde doorverkooprechten. Telkens wanneer de NFT in kwestie dan terug wordt (door)verkocht ontvang je een gedeelte van de opbrengsten die daarmee werden gerealiseerd. Op deze manier zou je zelfs zomaar ook een stukje passief inkomen kunnen realiseren.

Let op, je inkomsten uit crypto kunnen zeer variabel zijn

Bovenstaande informatie heeft aangetoond dat geld verdienen met crypto op toch best een aantal verschillende manieren mogelijk is. Dat gezegd hebbende moet je er wel rekening mee houden dat bij deze inkomsten het volatiliteitsaspect zich aardig kan laten voelen. Met andere woorden, de inkomsten zullen zeer sterk variëren wat als gevolg heeft dat ze niet honderd procent betrouwbaar is. Een aanvulling op je basisinkomen uit crypto kan dus mooi meegenomen zijn, maar het is doorgaans niet echt aangewezen om daar volledig op te vertrouwen. Doe je dat wel en worden de marktomstandigheden plots behoorlijk negatief? Dan spreekt het voor zich dat dit je zomaar eens behoorlijk in de financiële problemen zou kunnen brengen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be