Een huis kopen of bezitten is een zware kost. Maandelijks de afbetaling en er is al een grote hap uit je budget. Daarom is een krediet voor een verbouwing een ideale oplossing.

Maar als je huisje wat te klein aan het worden is of er in verouderde staat dan wil je misschien graag gaan verbouwen. Daar heb je best ook wat geld voor op zij staan. En als dat niet het geval is kan je een lening voor een verbouwing aanvragen. De bank schiet je dan te hulp en jij kan de uitbreidingen of verbeteringen uitvoeren. Als dat een goed plan lijkt dan kan je daarmee aan de slag.

Renovatie lening

Een huis verbouwen is een keerpunt in je leven. Het wil zeggen dat de huidige structuur niet meer goed is en je wil verbeteren. Of een grotere woning verkrijgen door een stuk aan te zetten. Familie uitbreidingen of een extra logeerkamer. Ook voor extra bureel ruimte kan je met een verbouwing aan de slag. Maar weet waar je aan begint natuurlijk. De handige harry zal veel zelf willen doen, maar weet dat je een goed plan moet opstellen om dit daadwerkelijk tot een goed einde te brengen. En dat gaat enkel nog maar over het werk op zich. Financieel moet je er ook zien uit te geraken. Bouwmaterialen zijn kostelijk en moeten van degelijk materiaal zijn om nog veel jaren mee te kunnen gaan. Op zoiets kan je niet besparen, want kwaliteit kost geld.

Eco Credit 840x150 NL

Een bank kan je zeker en vast helpen met dat financieel plaatje. Stap binnen in een bankkantoor en spreek met een bankbediende over je verbouw plannen. Al snel zal je weten wat de mogelijkheden zijn en wat de maandelijkse kosten zijn. Vraag ook goed na wat de kosten zijn op de lening. Hoe hoog het JKP is en of je daar nog kan over onderhandelen. In de eerste plaats zal een bank willen weten of je voldoende inkomsten hebt om een lening aan te vragen. Ze vragen je inkomsten en uitgaven op en maken dan de balans. Als er nog andere leningen lopende zijn dan kan het nipt worden om er nog een lening bij te nemen. Is dat niet het geval, dan zou er geen probleem mogen zijn.

Ecoloan NL 728x90

Ook via het internet kan je al een onderzoek uitvoeren. Bezoek enkele websites van banken en voer een simulatie uit. Een lening simulatie voor verbouwingen zijn courant en worden door veel banken  aangeboden. Handig is dat met zo een simulatie snel weet wat de mogelijkheden zijn. En je hoeft er niet voor uit het huis te gaan. Vanop je computer even snel opzoeken en je bent al klaar.

Eens de bank een goedkeuring geeft, dan gaat het snel. Je krijgt de gelden snel ter beschikking en dan kan je van start gaan. Offertes laten opmaken en facturen betalen kan met het geld van de lening en voor je het weet is de verbouwing achter de rug.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be