Het is niet onmogelijk om krediet zonder inkomen aan te vragen. Naast het lenen bij familie of vrienden bestaan er ook andere mogelijkheden. Denk hier bijvoorbeeld aan sociale banken.

Sociale banken

Sociale banken zijn speciaal in het leven geroepen voor mensen met weinig geld. Deze sociale bank is echter niet landelijk: het verschilt per gemeente welken hier aan meedoen. Ook niet iedereen komt in aanmerking voor deze bank. Er zijn een aantal vereisten, waaronder dat men niet meer dan 130% van het minimuminkomen verdient. Het gaat bij deze vorm van lening alleen om producten die ook echt nodig zijn voor een gezin. Het gaat bijvoorbeeld om noodzakelijke dingen, zoals witgoed of meubels. Het is niet bedoeld voor luxere artikelen of artikelen die noodzakelijk zijn.

Flitskrediet

Ook kan men een flitskrediet aanvragen. Dit is geen vorm van rentevrij geld lenen en de rente kan oplopen tot 15%. De voordelen zijn dat het geld snel geleend kan worden. De lening hoeft namelijk niet goedgekeurd te worden door het BKR en er hoeven geen moeilijke vragen worden ingevuld. Het kan eenvoudig via het internet aangevraagd worden. Het gaat hier om maximaal een aantal honderden euro’s waardoor de schuld niet te veel zal oplopen. Echter moet men er wel bewust van zijn dat de rente op deze vorm van lening vaak aan de hoge kant is. De rente is gegarandeerd hoger dan bij de gemiddelde bank. Daarnaast rekenen deze kredietverstrekkers ook nog wel eens geld voor het advies dat zij geven, of rekenen zij geld voor de snelle levering van het krediet.

Risico’s van geld lenen zonder inkomen

Er zitten weldegelijk risico’s verbonden aan geld lenen zonder inkomen. Men heeft geen inkomen en daardoor wordt het moeilijk om het geld later terug te betalen. Rente kan steeds hoger oplopen waardoor men steeds verder in de schulden komt. Omdat men bij een flitskrediet ook niet te veel papieren hoeft in te vullen is het krediet sneller aangevraagd. De drempel is ineens veel lager. Daarnaast maakt ook niet uit of men een BKR-registratie heeft, terwijl deze niet voor niets in het leven is geroepen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be