Lenen van particulieren

Geld lenen bij de bank wordt steeds lastiger. Lenen van particulieren wordt daarmee automatisch steeds populairder. Als je van een bank geen geld meer kunt lenen zal u eerder uw weg zoeken naar een particulier. Toch kan ook dit nog altijd best lastig zijn. Zeker het lenen van grotere bedragen valt niet mee. Lenen van particulieren is natuurlijk gewoon geld lenen van vrienden of kennissen. Maar, is dit eigenlijk wel altijd verstandig?

Risico’s aan lenen van particulieren

lenen van particulier

lenen van particulier

Natuurlijk kleven er ook aan het lenen van particulieren risico’s. Eigenlijk zijn deze bijna net zo groot als bij het geld lenen van een bank. Als u bij een particulier leent en dit is een goede vriend of kennis van u. Of een familielid. Dan loopt u nog al wat risico’s. Bijvoorbeeld als u de lening niet meer terug kunt betalen. Bij een bank kunt u dan praten over uw lening zonder dat de bankmedewerker hier emoties bij zal hebben. bij Lenen van particulieren ligt dit anders. Bij lenen van een particulier heeft u het over een lening waar degene van wie u het leent er hard voor heeft moeten werken om het geld in het bezit te krijgen (over het algemeen). Er gaan dus emoties spelen als u onverhoopt de lening om de één of andere reden niet kunt terugbetalen.

Slim om te lenen van particulieren?

Of het slim is om geld te lenen van particulieren bepaald u uiteindelijk zelf. Het is in ieder geval belangrijk om goede afspraken te maken als u geld gaat lenen van familie of vrienden. Zet ze desnoods op papier, zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en kunnen er geen misverstanden ontstaan.
Kunt u het geld niet binnen de opgegeven termijn terugbetalen? Ga dan direct in overleg met degene van wie u het geld heeft geleend. Alleen hierdoor kunt u de band nog goed houden. Als geld lenen van particulieren om alleen maar een uitweg is om geld te kunnen lenen met zwarte lijst dan is het wellicht niet de beste optie.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be