Heeft u een eigen onderneming en wilt u graag geld lenen om daarin te investeren? Om te kunnen groeien als onderneming is men meestal aangewezen op een lening bij de bank. Ondernemers kopen daarmee hun voorraad in, ICT apparatuur of belangrijke machines en materialen. Sommige ondernemers krijgen echter moeilijk een zakelijke lening van de bank. Om een krediet bij een bancaire instelling te kunnen afsluiten moet u voldoen aan vele criteria.Banken verstrekken minder leningen aan bedrijven

Het blijkt dan ook echt dat bancaire instellingen sinds 2008 steeds minder snel kredieten aan zelfstandig ondernemers verstrekken. Daarom wijken veel ondernemers uit naar zakelijk geld lenen zonder bank. Ze lenen geld van een investeerder. We noemen dat peer-to-peer lenen.

Wat is peer-to-peer geld lenen?

Als u als ondernemer geen geld kunt lenen bij de bank, dan zijn er voldoende andere opties. Zo kunt u peer-to-peer geld lenen. Dat is direct lenen van een investeerder en dus geheel zonder tussenkomst van een bancaire instelling. Wat is het voordeel daarvan? De voordelen van peer-to-peer lenen is vooral dat het een eenvoudiger en toegankelijker manier van lenen is voor bedrijven. De investeerder stelt minder eisen aan uw eigen vermogen. Zo hoeft u niet een deel van uw eigen vermogen te steken in een investering.

Sneller geld lenen zonder bank

Terwijl banken bij zakelijke leningen wel verplichten om een eigen investering te doen. Bij een peer-to-peer lening is een eigen investering van 10% meestal al voldoende. Een ander voordeel van het lenen van geld van een investeerder is dat het aanvraagproces veel soepeler verloopt. Met andere woorden: Het geld dat u nodig heeft staat sneller op uw rekening. Geld lenen voor ondernemers zonder bank gaat stukken sneller!

Waar een peer-to-peer lening voor bedrijven aanvragen?

U kunt in België terecht op een aantal platforms die peer-to-peer leningen mogelijk maken. Zo kan u via Mozzeno als Belg geld lenen direct van een of meerdere investeerders. Op onze website vindt u meer aanbieders van peer-to-peer leningen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be