Heb je een nieuw project op stapel staan? Alles is in kannen en kruiken, je moet het enkel nog zien te financieren. Daar kan het schoentje wel eens knellen.

Lening aanvragen, waar moet je allemaal op letten ? Gelukkig zijn daar voldoende oplossingen voor. Eentje ervan is een lening aanvragen. Dat kan je bij je vaste huisbank doen, maar ook bij tal van andere banken.
En dat is misschien een goede tip om te doen. Eens bekijken wat andere banken je kunnen aanbieden. Want niet alle leningen zijn dezelfde, dat zal je snel merken na een lening simulatie.

Comfort loan NL Image Banner 840 x 150

Een lening simulatie kan je gratis en voor niets uitvoeren op de website van een bank. Zo bereken je niet alleen wat je maandelijks kan afbetalen en wat de lening je in totaal zal kosten. Maar zo bekijk je ook wat de kosten zijn van de lening en wat het verschil is op dat vlak met andere banken. Waarom zou je dat nu moeten doen? Net om het verschil te bekijken en te zien dat je bij de ene bank meer zal betalen dan bij een andere bank. Het kan net zijn dat je huisbank een dure vogel is. Daar kan je dan van weg stappen en je lening aanvraag bij een andere bank doen. Niemand die daar moeilijk gaat over doen. Wil dat zeggen dat je al je bankzaken moet veranderen? Neen, dat is al lang verleden tijd. Je kan een lening hebben lopen bij een andere bank en je bankrekening bij je huisbank laten staan. De terug betaling van de lening loopt dan wel via domiciliëring. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken. Je ontvang het geld bij de start van de lening en de terug betaling verloopt volledig automatisch.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Een lening aanvragen kan je in een bankkantoor doen, de ganse papier winkel doorlopen. Als je samen met je partner leent, dan moeten beide partijen aanwezig zijn om te ondertekenen. Je kan ook al een aanvraag via het internet doen. Er zijn heel wat banken die via het internet hun diensten aanbieden. Mensen hebben nog weinig tijd om een bank binnen te stappen en al dat werk te doen. De banken via het internet hebben dat goed bekeken om zo hun diensten binnen te stappen. Veel mensen gebruiken deze manier om een lening aan te vragen. Het kost je heel wat minder tijd en de lening is even snel, zo niet sneller op je bankrekening bij geschreven. Zeker iets om te overwegen.

BENL - Personal Loan - 728 x 90 - CTA 1

Voor de lening aanvraag moet je je gegevens invoeren, adres, naam en dergelijke meer. Maar ook enkele financiële gegevens, je inkomsten en uitgaven. Je inkomsten uit een vaste job. En uitgaven zoals andere leningen of alimentatie worden mee geteld in de berekening. Een bank bekijkt zo wat je aankan om te lenen. Inkomsten min uitgaven, hoeveel blijft er nog over om een nieuwe lening mee af te betalen. Er is een regel dat je ongeveer 1/3e van je inkomsten kan spenderen aan alle leningen samen. Sommige banken zijn hier soepeler in dan andere, dat zal je snel genoeg merken.

Nieuwe plannen? Geld nodig?

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be