Tegenwoordig is het niet ondenkbaar om een lening op afbetaling af te sluiten. Plotse uitgaven die je niet kan betalen met je huidig banksaldo dienen snel opgelost te worden.

Dan kan een lening je vooruit helpen en de schuld wegwerken. De oorzaak waarom je een lening nodig hebt kan uiteenlopende redenen hebben. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto, steeds een hoog bedrag dat je vaak niet in één keer kan ophoesten. Je plant een dure reis en hebt extra cash nodig voor uitgaven. Een verbouwing aan je huis dringt zich op, of noodzakelijke herstellingen. Dan kan een lening op afbetaling de oplossing bieden voor deze gebeurtenissen.

MARCH-PAT-PASTILLE-NL- 840x150

Met een lening op afbetaling heb je dus snel de nodige gelden in huis om je uitgaven te doen. Maar weet dat een lening ook een uitgave is. Geld lenen kost ook geld. Afhankelijk van de aard van de lening, de bank en je onderhandel technieken kan je een lager percentage bekomen van kosten op een lening. Er is een jaarlijks kosten percentage, dat percentage ligt vast en betaal je jaarlijks bovenop je maandelijkse aflossingen. Dit percentage varieert zoals eerder gezegd van de aard van je lening. Een hypotheek lening heeft bijvoorbeeld al een lager jaarlijks kosten percentage dan een lening op afbetaling zonder onderwerp. Zonder onderwerp wil zeggen dat je geen reden hoeft op te geven aan de bank waarvoor je het geld wil lenen.

lening op afbetaling

Bij het aangaan van een lening op afbetaling zal er eerst worden gekeken naar je huidige uitgaven en inkomsten. Huur je of heb je een eigen woonst, heb je nog andere leningen lopen. Heb je familieleden inwonen, ben je getrouwd, samenwonend of single? Al die zaken spelen een rol bij het aanvragen van een lening op afbetaling. Je moet er immers voor zorgen nog genoeg geld over te houden, zodat je maandelijks nog voldoende geld hebt voor levensnoodzakelijke middelen als voedsel.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Het kan immers niet de bedoeling zijn dat je je volledige inkomen spendeert aan leningen en niet meer genoeg geld hebt om voedsel te kopen. Deze maatregelen zijn er om mensen te behoeden dat ze in slechte papieren komen te zitten. Er zijn heel wat mensen in schuldbemiddeling, die dus niet meer in staat zijn hun normale lening af te betalen, en een aangepast maandelijks bedrag opgelegd krijgen. Deze mensen hebben ook begeleiding nodig als het gaat om hun financiën te beheren.

Het is de dag van vandaag makkelijker om een lening op afbetaling aan te vragen. Zowat alle banken hebben via hun website een applicatie waar je je gegevens kan invoeren, het gewenste bedrag kan aanvragen en na een druk op de verzendknop binnen enkele dagen antwoord zal ontvangen of je lening goedgekeurd is of niet. Je hebt wel nog steeds een papieren versie van de lening, bij aanvaarding. Want een lening is pas officieel als op alle documenten je handtekening staat, samen met’gelezen en goedgekeurd’. Lees een overeenkomst voor een lening ook steeds, mogelijk zijn er addertjes onder het gras. Je wil niet aan lening vast zitten waar je je niet comfortabel bij voelt.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be