Een lening simulatie aanvragen kunt u doen op veel websites. Hiermee kunt u zien hoeveel u per maand moet aflossen. Natuurlijk kunt u dit ook zelf berekenen, maar met een lening simulatie wordt het u een stuk gemakkelijker gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen is het te lenen bedrag, de looptijd en het jaarlijks kosten percentage (JKP) in te voeren. De lening simulatie berekent dan voor u hoeveel geld u maandelijks moet aflossen.

Hoe werkt een lening simulatie?

Aan de hand van het te lenen bedrag, de looptijd en het JKP kan de lening simulatie gemakkelijk berekenen hoeveel u per maand moet aflossen. Door het te lenen bedrag door honderd te delen en maal het aantal JKP te doen, kunt u berekenen hoeveel kosten u jaarlijks kwijt bent aan rente. Hier telt u het te lenen bedrag bij op en dit alles deelt u door het aantal maanden van de looptijd. Het antwoord dat hieruit komt is het bedrag dat u maandelijks moet aflossen.Een lening simulatie aanvragen

Zoals hierboven al is beschreven hangt het af te lossen bedrag per maand af van het te lenen bedrag, de looptijd en het JKP. De meeste websites hebben enkel deze gegevens nodig om een berekening te maken. Sommige websites vragen u ook om het soort lening in te voeren. Aan de hand van het soort lening berekent de website dan het JKP, waardoor u dit niet meer hoeft in te voeren. Dit geeft een minder betrouwbare uitslag, omdat niet iedere aanbieder hetzelfde JKP hanteert voor dezelfde lening. Toch zal het resultaat wel grotendeels kloppen. U kunt ervoor kiezen om het af te lossen bedrag per maand op deze manier te berekenen als u het JKP niet weet en het soort lening wel. Hier kunt u de berekening gratis en vrijblijvend aanvragen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be